• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Biscuiti sarati cu maia

26/03/2017 By Andreea 8 Comments

Maiaua mea are deja 4 ani de cand e la mine, iar cand am primit-o de la Codruta avea deja 4. De-a lungul vremii am folosit-o pentru foarte multe paini si am dat si eu mai departe altor brutari amatori. Dupa cateva utilizari, am invatat ce cantitate imi trebuie pentru a o folosi si nu am mai aruncat decat strictul necesar. In ultimul timp, insa, am inceput sa fac mai multe paini si am hranit-o mai des, asa ca s-a adunat mai multa maia “de aruncat”, pe care am pastrat-o pentru reutilizare. Am facut mai demult pancakes, iar acum voiam sa incerc altceva. Pentru ca era vineri seara si urma sa ne uitam la un film, am facut ceva de rontait, biscuiti sarati cu feta, rozmarin si busuioc. Au iesit foarte foarte buni si s-au pregatit rapid. La fel de rapid s-au si terminat.

biscuiti cu maia

Am folosit 100 de grame de maia, adunata in urma a doua hraniri (1:3:3), la distanta de 24 de ore. Adica, am hranit maiaua joi seara si am pastrat-o la temperatura camerei. Vineri dimineata, am luat din ea 20 de grame, pe care le-am hranit inca o data (1:3:3), iar ce a ramas, am pus intr-un borcan, la frigider. Maiaua proaspat hranita a ramas la temperatura camerei. Seara, am scos maiaua din frigider si am adaugat peste ea inca 50 de grame din maiaua hranita dimineata. Peste maia am pus faina, sare, rozmarin, busuioc si branza feta. Am dat aluatul la rece, apoi l-am intins si am format biscuitii. Dupa 15 minute in cuptor, sunt numai buni de rontait sau de asezat pe un platou de aperitive pentru musafiri.

biscuiti cu maia, cu feta si rozmarin_platou aperitiv

Biscuiti sarati cu maia
 
Print
Timp de preparare
40 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 60
Ingrediente
  • 100 gr maia (hidratare 100%)
  • 100 gr faina alba pentru paine
  • 3 linguri de unt la temperatura camerei (aprox 60 gr)
  • 70 gr branza feta
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita rozmarin uscat
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • ulei de masline pentru uns
  • 2 linguri de seminte de susan
Preparare
  1. Intr-un catron, amesteca maiaua, faina, sarea si untul si framanta-le pana cand se omogenizeaza.
  2. Adauga rozmarinul, busuiocul si branza faramitata. Framanta pana cand branza se amesteca bine in aluat.
  3. Formeaza o bila de aluat, aplatizeaz-o usor si inveleste-l in folie alimentara. Baga-l in frigider pentru 30 de minute - o ora, pana cand se intareste.
  4. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  5. Scoate aluatul, taie-l in doua si aseaza-l peste o hartie de copt, pe blat. Intinde-l cu un sucitor, pana cand ajunge la o grosime de 1.5 mm. Ai grija ca marginile sa nu fie mult mai subtiri, pentru ca se vor arde. Daca aluatul este lipicios, mai presara putina faina.
  6. Taie aluatul in forma dreptunghiulara, cu un cutit normal sau unul cu rola, pentru pizza.
  7. Trage hartia de copt, cu tot cu biscuiti, pe o tava.
  8. Unge biscuitii cu ulei de masline si presara seminte de susan peste ei.
  9. Repeta pasii pentru a doua bucata de aluat.
  10. Baga tavile in cuptor pentru 15 - 20 de minute, pana cand biscuitii se rumenesc.
3.5.3226

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Biscuiți cu parmezan și macBiscuiți cu parmezan și mac
  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Salată de roșii cu nectarine și brânză de caprăSalată de roșii cu nectarine și brânză de capră
  • Focaccia cu maiaFocaccia cu maia

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: biscuiti, busuioc, feta, maia, rozmarin

Previous Post: « Tagliatelle de casa cu ragu de vita
Next Post: Tarta cu mere, lime, nuci si stafide »

Reader Interactions

Comments

  1. Lucia says

    11/09/2017 at 9:06 pm

    Bună, Andreea,
    mi-a plăcut ce-a ieșit – merge cu foooarte multe variante de conținut (semințe, ierburi etc.).
    Mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      20/09/2017 at 5:12 pm

      Buna, Lucia! Ma bucur tare mult ca ti-au placut. Intr-adevar, se pot pregati in mai multe feluri, chiar si cu diverse tipuri de branza. Eu acum pastrez maiaua special sa ii fac :).

      Reply
  2. Emanuela says

    13/07/2019 at 4:43 pm

    Bunã, se poate folosi drojdie daca nu am maia? Daca da, ce cantitate?

    Reply
    • Andreea says

      13/08/2019 at 8:12 pm

      Buna, Emanuela! In principiu s-ar putea folosi drojdie, iar cantitatea pentru 100 de grame de faina ar fi destul de mica, probabil undeva la 5 grame de drojdie proaspata sau 2-3 grame de drojdie uscata. Doar ca in acest caz, ar trebui sa compensezi hidratarea pe care o ofera maiaua si faina continuta de ea. La modul simplu, as spune ca poti pune 50 de grame de apa si 50 de grame de faina in plus, daca nu folosesti maia. Pe hartie pare ca ar trebui sa iasa ok, nu stiu insa in realitate cum s-ar comporta aluatul, pentru ca nu am incercat, dar poti testa.

      Reply
  3. Felicia says

    20/12/2019 at 10:08 am

    Buna! Tocmai am scos ultima tava cu biscuiti din cuptor si nu au mai apucat sa se raceasca bine ca deja jumătate s-au mancat. Eu am adaptat reteta ca sa ii pot oferi si bebelusului meu de 11 luni si anume in loc de branza feta am folosit branza fara sare si au iesit la fel de gustosi. Ma bucur ca am folosit surplusul de maia. Felicitari pentru site, retetele sunt frumos explicate si usor de parcurs! 😊

    Reply
    • Andreea says

      21/12/2019 at 11:33 am

      Multumesc tare mult pentru mesaj, Felicia! Ma bucur ca v-au placut! 🙂

      Reply
  4. Mihaela says

    06/05/2020 at 10:45 am

    Ma bucur enorm ca v-am gasit. Am maia si mi-a iesit superba, acum fac o paine si am cautat sa fac si altceva din maia, nu doar paine, si v-am gasit pe dvs. Am folosit telemea in loc de feta. Acum e in frigider aluatul. Sunt convinsa ca vor fi foarte buni. Va multumesc si de acum inainte voi urmari retetele dvs.

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:01 pm

      Buna, Mihaela! Multumesc pentru mesaj! Sper ca ti-au placut biscuitii!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gogosi

Clatite

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Shakshuka

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·