Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin cu sos de iaurt
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 15
Ingrediente
Pentru chiftelute
  • 4 morcovi
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 4-5 fire de marar
  • un catel de usturoi tocat marunt
  • 5 caise uscate
  • o lingura de seminte de pin prajite
  • 1 ou usor batut
  • 6 linguri de pesmet
  • sare, piper
  • 4 linguri de ulei vegetal
Pentru sos
  • 5 linguri de iaurt grecesc
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingură de ulei de masline
  • o lingurita de za’atar
  • sare
Preparare
  1. Rade morcovii prin razatoarea mare. Fierbe-i la aburi timp de 10 minute. Transfera-i intr-un castron si paseaza-i cu o furculita.
  2. Toaca verdeata marunt si taie caisele in bucati mici.
  3. Amesteca toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza o compozitie omogena, care isi pastreaza forma.
  4. Formeaza chiftelutele din cate doua linguri de compozitie si aseaza-le pe o farfurie.
  5. Incinge uleiul într-o tigaie si prajeste chiftelutele in jur de 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
  6. Combina toate ingredientele pentru sos intr-un castron si serveste-l peste chiftelute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/02/chiftelute-de-morcovi-caise-uscate-si-seminte-de-pin.html