• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sanatatea in Bucate si supa de rosii coapte cu crutoane de naut

21/07/2014 By Andreea Leave a Comment

Uite ca am ajuns sa gatesc ca invitat intr-o emisiune culinara. Daca n-ati fost pe faza, duminica am  aparut in emisiunea Sanatatea in bucate, unde am gatit impreuna cu Marius Tudosiei un meniu de vara, usor dar super gustos. Avem deja si inregistrarea pe site-ul Digi 24, daca doriti sa ma vedeti in actiune 🙂 .

M-am gandit destul de mult ce sa pregatesc, dar intr-un final, invartindu-ma in jurul unor ingrediente de sezon,  m-am oprit la o supa de rosii, chiftelute de curcan cu sos de iaurt si inghetata de piersici coapte cu lapte de cocos si seminte de pin caramelizate.

Am vrut sa fie niste retete abordabile, usor de gatit pentru familie, intr-o zi de weekend de vara. Si ca sa nu am vreo surpriza in timpul filmarilor, am testat toate retetele dinainte. Cu ocazia asta le-am si pozat si le-am pregatit si pentru varianta scrisa :).

Daca vreti cateva impresii din culise, pot sa va spun ca la filmare a fost foarte distractiv si relaxant. Lui Marius ii veneau natural subiectele de discutie si cred ca puteam vorbi 3 ore in continuu despre vacante si mancare.

Eu am gatit mai putin, pentru ca Marius a vrut sa ma scuteasca de prea multa treaba, dar dupa cum s-a putut vedea, cand nu gatesc, nu stiu ce sa fac cu mainile, asa ca am gesticulate cam mult :). Emotii n-am avut, mai ales ca stiam deja tot ce trebuie sa se intample. Un singur lucru mi-a scapat: am uitat sa pun usturoiul in supa :).

Un alt secret e ca supa a iesit mult mai buna decat cea pe care am facut-o anterior acasa. Atat de buna, incat nu ma mai puteam opri din mancat. Si cand i-am spus lui Marius ca vreau sa o refac si acasa dar ca nu mai am rosii, a scos o punga mare din frigider si mi-a dat vreo 2 kilograme. E un om deosebit, foarte prietenos si pasionat de mancare. Ne-am distrat, ce sa mai.
Revenind la supa, cu rosiile de la Marius, am incercat din nou reteta acasa, cam asa:

Ingrediente:

1 kg de rosii bine coapte
50 gr rosii deshidratate in ulei
o ceapa
50 gr radacina de telina
doi morcovi
5 catei de usturoi
cateva frunze de busuioc
o bucata mica de parmezan (20-30 de gr)
o conserva de naut
50 gr miez de nuca sau alune de padure
o lingurita de busuioc uscat
sare, piper
ulei de masline

Rosiile se taie in sferturi si se coc in cuptor 30-40 de minute, cu usturoi, sare si ulei de masline.
Se pun intr-o tava, pe hartie de copt, boabele de naut, unse cu doua linguri de ulei de masline, sare, piper si busuioc uscat si se coc in acelasi timp cu rosiile. Intr-o tigaie se prajeste miezul de nuca sau alunele (fara ulei).

Intr-o oala se pun legumele taiate in jumatati si un litru de apa. Se fierb pana se inmoaie. Puteti fierbe apa si pune un cub de concentrate natural pentru supa.
Rosiile coapte si rosiile deshidratate se paseaza cu un blender vertical si peste ele se adauga supa de legume si se potriveste de sare. Daca doriti, supa se poate strecura, pentru a elimina eventualele coji, insa nu sunt deloc deranjante.

Supa se garniseste cu busuioc proaspat, crutoanele de naut si nuci sau alune prajite si cateva fasii de parmezan daca aveti prin frigider.

Marius a spus ca e cea mai buna supa de rosii pe care a mancat-o vreodata, iar la fel pot spune si eu. A fost delicioasa si foarte usor de facut. Crutoanele de naut le inlocuiesc foarte bine pe cele din paine si sunt mult mai sanatoase. Le puteti manca chiar si ca gustare.

Cat de curand voi reveni si cu celelalte doua retete, dar mai ales cu restul povestilor din vacanta. Aveti rabdare cu mine, caci lucrez la mai multe surprize :).

Articole asemanatoare:

  • Salată de morcovi cu quinoaSalată de morcovi cu quinoa
  • MuhammaraMuhammara
  • Salată cu fasole È™i roÈ™ii uscateSalată cu fasole È™i roÈ™ii uscate
  • Supă de linte cu dovleacSupă de linte cu dovleac

Filed Under: news Tagged With: post, vegetarian

Previous Post: « Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
Next Post: Chiftelute de curcan cu sos de iaurt »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Inghetata cremoasa de banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Pancakes cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·