• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftelute de curcan cu sos de iaurt

25/07/2014 By Andreea Leave a Comment

Reteta de chiftelute de curcan a fost felul principal pe care l-am pregatit in emisiunea Sanatatea in Bucate, inspirata fiind de o reteta de-a lui Yotam Ottolenghi din cartea Jerusalem.
Mi s-au parut ca pentru un meniu rapid dar consistent, pentru intreaga familie, se potrivesc perfect aceste chiftelute. Dar nu insotite de piure sau alta garniture mai grea, ci de un lejer sos de iaurt cu sumac. In plus, ele contin si un ingredient de sezon, dovlecelul, care previne uscarea carnii in timpul gatitului.

Aceste chiftelute de curcan sunt foarte versatile, se fac foarte rapid si pot fi mancate in mai multe feluri. Daca mai raman pentru a doua zi, fie se pot fierbe repede intr-un sos de rosii, fie pot fi bagate intr-o chifla si luate la pachet sau pot fi luate la picnic.

chiftelute-de-curcan si dovlecel


Ce va trebuie pentru aproximativ 16-18 chiftelute:

500 gr carne tocata de curcan
un dovlecel ras prin razatoarea mare
3 cepe verzi feliate subtire
1 ou
2 linguri de menta proaspata tocata
o lingura de coriandru proaspat tocat (optional)
o jumatate de lingurita de coriandru pudra
o lingurita de chimion
2 catei de usturoi maruntiti
sare, piper
6-7 linguri ulei de masline

Pentru sos:
100 ml smantana (sau puteti folosi doar iaurt)
100 ml iaurt grecesc
o lamaie
o lingura de sumac
o lingura de ulei de masline
o lingurita de coaja de lamaie
o lingura de zeama de lamaie
sare, piper

Se pregateste sosul din iaurt, smantana, coaja  si zeama de lamaie, o lingura de zeama de lamaie, uleiul de masline, sumacul, sare si piper. Se tine la frigider pana cand sunt gata chiftelele.
Preincalziti cuptorul la 180-190 de grade.
Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru chiftele si apoi se formeaza 16-18 bile de compozitie, care se aplatizeaza. Intr-o tigaie pusa pe foc se toarna ulei de masline, iar cand este incins, se prajesc chiftelutele, cam 3-4 minute pe fiecare part, cat sa se rumeneasca si sa se sigileze carnea. Apoi, transferati-le intr-o tava de cuptor, pe care ati pus hartie de copt si bagati-le in cuptor pentru inca 7-8 minute.
Am incercat sa gatesc cateva doar coapte, fara a le mai praji in ulei, insa s-a scurs foarte multa zeama si a durat foarte mult pana cand s-au facut cum trebuie in cuptor. Am preferat varianta usor prajita in prealabil.

Chiftelele se servesc cu iaurtul rece si daca vreti, cu o salata usoara de vara.
Urmeaza inghetata de piersici, reteta care a fost ceruta de foarte multe persoane :). Stati pe aproape!

rp_chiftelute_curcan_dovlecel-1.JPG

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Chiftelute de curcanChiftelute de curcan
  • Chiftelute de somon si quinoaChiftelute de somon si quinoa
  • Chiftelute la cuptor cu sos de rosii si mamaliga cremoasaChiftelute la cuptor cu sos de rosii si mamaliga cremoasa
  • Oua turcestiOua turcesti

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: chiftelute, curcan, iaurt

Previous Post: « Sanatatea in Bucate si supa de rosii coapte cu crutoane de naut
Next Post: Inghetata de piersici cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose cu morcovi si crema de caju

Petrecere cu ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

French toast cu sos de fructe de padure

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·