• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prepelite la cuptor si piure de cartofi cu parmezan si lamaie

15/08/2014 By Andreea Leave a Comment

Oua de prepelita consum destul de des si prefer de multe ori sa inlocuiesc ouale de gaina cu ele, chiar si in prajituri. Insa carne de prepelita nu mai incercasem niciodata. M-am bucurat sa primesc de la Ferma Buna, un pachet de produse pe care sa le testez: oua proaspete, carne in vid, oua fierte si deja decojite, in vid si oua murate. Ouale deja curatate mi s-au parut o idee geniala, mai ales pentru retete pentru mai multe persoane. Eu le-am folosit intr-o salata de cartofi cu oua de prepelita pentru 16 persoane, deci am scapat de curatat vreo 40 de oua minuscule, asta da afacere :).

Carnea de prepelita e un pic pretentioasa, pentru ca e se poate usca foarte usor in timpul gatitului. De aceea e recomandat sa se gateasca cu ceva mai multa grasime, de aceea poate fi o idee buna sa o inveliti in bacon. Alte idei foarte bune mai gasiti la Mihai, Catalina si Brindusa.

Eu am ales sa marinez carnea intr-un mod destul de clasic si sa le servesc langa un piure de cartofi un pic mai special si niste galbiori usor caliti. A fost delicios!

prepelite


Ingrediente:

4 prepelite
o lingura de unt
2 linguri de miere
o lingura de mustar
4 linguri de sos de soia
2 linguri de otet balsamic
ulei de masline

4 cartofi
50 gr parmezan ras
5 linguri de lapte
o lingura de unt
o lingura de zeama de lamaie
o lingurita de coaja de lamaie

200 gr galbiori proaspeti
doi catei de usturoi
dua linguri de ulei de masline
sare piper

Intr-un castron adanc, amestecati mierea, mustarul, sosul de soia, otetul si 5 linguri de ulei de masline. Taiati fiecare prepelita pe mijlocul pieptului si asezati-o in castronul cu marinada pentru 30-40 de minute.
Curatati galbiorii, taiati-i si caliti-i intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, cateii de usturoi zdrobiti, sare si piper. Tineti ciupercile pe foc pana cand lichidul scade si devin aurii.

Curatati cartofii, taiatii in bucati medii si puneti-i la fiert. Incalziti cuptorul la 200 de grade.
Cat timp fierb cartofii, ocupati-va de carne. Mai intai, incingeti o tigaie in care puneti o lingura de ulei de masline si una de unt. Prajiti prepelitele cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Apoi transferati-le intr-o tava in cuptor si lasati-le 10 minute.
Scurge-ti apa in care au fiert cartofii si zdrobiti-i, adaugati laptele (incalzit in prealabil), untul, parmezanul, zeama si coaja de lamaie, sare si piper.

Cand toate sunt gata, nu mai ramane decat sa le asezati pe farfurii si sa va bucurati de o masa delicioasa.

prepelite-3

Carnea de prepelita si restul produselor de la Ferma Buna, se pot gasi in magazinele Cora, Metro si Billa. Insa daca doriti sa le testati in cateva retete inspirate, puteti merge duminica, la Morgan la Dud, unde se desfasoara un eveniment in care ouale si carnea de prepelita vor fi in centrul atentiei.

Save

Articole asemanatoare:

  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezanCiuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
  • Sufleu de cartofi cu broccoliSufleu de cartofi cu broccoli
  • Somon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghelSomon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghel

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: cartofi, ciuperci, prepelita

Previous Post: « Inghetata de piersici cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin
Next Post: Chiftelute de risotto (risotto cakes) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata de ananas, mango si banane

Prajitura St. Honoré

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·