Azi nu am avut chef sa elaborez o masa complicata pentru pranz, asa ca am adunat pe blatul din bucatarie, cateva ingrediente pe care le aveam in frigider si in dulap: 200 de grame de piept de curcan, jumatate de avocado, cateva frunze de salata, vreo patru ridichi si 100 de grame de taitei din hrisca.
Am marinat timp de 15 minute pieptul de curcan in doua linguri de sos de soia, o jumatate de lingura de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie, timp in care am pus la fiert o oala cu apa.
Am taiat avocado in felii subtiri, le-am stropit cu zeama de lamaie si intr-un borcan mic am stors un lime si am adaugat si o lingurita de ulei de masline, sare si piper. Am inchis borcanul cu un capac si am agitat bine, ca sa obtin o vinegreta.
In farfurie am asezat salata si ridichile taiate felii, iar peste ele am turnat vinegreta (din care am mai pastrat o lingura). Am asezat o tigaie pe foc si am pus o jumatate de lingura de ulei de masline in ea. Cand s-a incins, am pus pieptul de curcan (gros de cam de 4-5 cm). L-am prajit 5 minute pe fiecare parte.
Tot in timpul asta, am pus in oala cu apa in momentul in care a inceput sa fiarba), taiteii de hrisca, pe care i-am fiert 5 minute, apoi i-am scurs si am adaugat in oala, o lingura de sos de soia si lingura de vinegreta pastrata.
Am asezat in farfurie taiteii, apoi pieptul de curcan taiat felii si avocado peste care am mai presarat putin piper si un pic de praf de ardei iute.
A iesit o salata extraordinar de buna si sanatoasa, care si-a castigat un loc in carnetelul meu de retete, la categoria “rapid si sanatos” :).
Tips&tricks:
* Curcanul gatit in acest fel mi s-a parut excelent. Nici nu se compara cu varianta la cuptor, care nu mi-a iesit niciodata asa suculenta si gustoasa.
* Taitei de hrisca gasiti in farmaciile naturiste. Eu i-am luat de la Bacania Veche.
* Daca doriti o varianta vegetariana a salatei, inlocuiti carnea cu halloumi la gratar, sau cateva felii de branza de capra.
* Daca doriti o varianta de post, inlocuiti carnea cu o mana de nuci hidratate si cateva seminte de dovleac, sau doua-trei ciuperci prajite pe gratar sau in tigaie cu putin ulei de masline.
Camelia Nita says
Ai un blog uimitor! Am inghitit in sec rasfoind atatea retete cu delicii culinare! ^_^
Andreea says
Multumesc, Camelia! Si tu ai un blog foarte frumos, cu poze superbe. Ma bucur ca l-am descoperit! 🙂