• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Socata cu miere

12/05/2013 By Andreea 1 Comment

Desi povestea despre vacanta la Londra e aproape gata si va vedea lumina blogului foarte curand, nu pot sa ma abtin sa nu va impartasesc noua mea iubire: socata.

Deja am baut vreo doi litri din prima portie si tocmai am mai pus la fermentat in alte trei vase.
E foarte buna, racoritoare si mai ales, sanatoasa. Socul are proprietati antiinflamatoare, emoliente si detoxifiante si ajuta impotriva racelilor, asteniei si infectiilor urinare. Si daca in socata folositi miere si nu zahar, beneficiati si de antioxidanti, vitamine si minerale.


Pentru ca poza pe care am postat-o acum cateva zile pe pagina de facebook a avut un succes neasteptat si pentru ca m-au intrebat deja mai multe persoane ce reteta de socata am, m-am hotarat sa va prezint si voua metoda mea de preparare.

Ingrediente:

1 litru de apa plata
5-6 flori de soc
3 linguri de miere
o lamaie mica feliata

Florile de soc se pun intr-un castron cu apa pentru a se curata. Nu se tin sub jet de apa, deoarece florile sunt foarte delicate si se pot rupe usor.
Intr-un vas de sticla (poate fi o carafa sau un borcan) se pune jumatate din cantitatea de apa in care se amesteca bine mierea. Se aseaza florile si feliile de lamaie si apoi se toarna restul de apa.
Vasul se acopera cu un capac, fara a se infileta, sau se acopera cu trei straturi de tifon.

carafa_socata_1

Sucul se lasa la fermentat 48 de ore si ar fi bine daca va amintiti sa amestecati de cateva ori in el.
Dupa acest timp, socata se strecoara si se bea cu multa gheata si cateva felii proaspete de lamaie.

Save

Articole asemanatoare:

  • Budinca de lamaieBudinca de lamaie
  • Lamaie umpluta cu mousse de tonLamaie umpluta cu mousse de ton
  • Sufleu cu si in lamaieSufleu cu si in lamaie
  • Paine alba cu maia – cea mai simpla retetaPaine alba cu maia – cea mai simpla reteta

Filed Under: bauturi, retete Tagged With: lamaie, socata

Previous Post: « Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
Next Post: Vacanta foodie la Londra »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonymous says

    27/05/2013 at 6:26 am

    Frumoasa reteta,mersi mult 😉

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de quinoa

Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

French toast cu sos de fructe de padure

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·