• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Fajitas de pui

29/11/2012 By Andreea 15 Comments

Dupa 3 saptamani de concurs, am ajuns la ultima reteta din Electrolux Inspiration Food Marathon. Am asteptat in fiecare vineri mailul care anunta temele saptamanii viitoare foarte nerabdatoare sa vad la ce provocare trebuie sa mai raspund si ce bunatati urmeaza sa ma mananc :).
 
Finalul vine cu o reteta in 30 de minute, fara ingrediente stabilite. De obicei eu pregatesc feluri de mancare foarte simple, cu timp de preparare de maxim o ora care sa poata fi puse in practica si de persoanele cu un program foarte incarcat. Asa ca mi-a fost destul de greu sa aleg o anumita reteta pentru aceasta tema.
Acum cateva saptamani,trecand printr-o faza de pofta de mancare iute, am facut niste fajitas de vita foarte bune si rapide. Asa ca mi-am propus ca de data asta sa incerc sa le fac si din pui si ceva mai sanatoase, adica fara prajeala in tigaie.
 
Daca va place reteta, ma puteti sustine in concurs lasand un comentariu la aceasta postare si dand un like pe facebook.
 
fajitas_pui
 
Reteta incepe cu:
 
doua jumatati de piept de pui
o lingurita de pudra de ardei iute
doua linguri de ulei de masline
3 ardei grasi
o ceapa rosie
4 catei de usturoi
doua linguri de smantana (optional)
cateva frunze de patrunjel (sau coriandru daca va place 🙂 )
2 lipii libaneze
Sare
piper
un lime 
 
Ca sa preparati aceasta reteta trebuie mai intai sa pregatiti o tava de cuptor pe care sa puneti folie de aluminiu si sa incalziti cuptorul la 180 de grade.
Bucatile de carne se spala, se curata de grasime si se ung cu o lingura de ulei de masline. Apoi se tavalesc prin pudra de ardei si prin sare si piper. Se aseaza in tava.
Taiati ardeii fasii, ceapa rondele si usturoiul in felii subtiri. Amestecati-le cu cealalta lingura de ulei, cu sare si piper si asezatile in cealalta parte a tavii.
 
fajitas_cuptor
Tava trebuie bagata in cuptor cu ardeii spre usa, pentru ca ei se vor scoate mai repede.
Dupa 5 minute, amestecati legumele. Dupa alte 5 minute le puteti scoate.
 
In 20 de minute puiul va fi si el gata (el nu trebuie intors in timpul coacerii). Dupa ce il scoateti,se taie felii si se aseaza impreuna cu legumele pe o lipie, impreuna cu o lingura de smantana, cateva bucatele de ardei iute si patrunjel. Se stropeste cu zeama de lime.

fajitas_pui_2

Articole asemanatoare:

  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Aripioare de pui lipicioaseAripioare de pui lipicioase

Filed Under: fel principal Tagged With: concurs, fajitas, pui

Previous Post: « Parfait de cafea cu nuci caramelizate
Next Post: Unde mancam in Bucuresti – Beca’s Kitchen »

Reader Interactions

Comments

  1. flory says

    29/11/2012 at 9:44 am

    Super rapid si delicios!

    Reply
  2. Anda says

    29/11/2012 at 9:44 am

    Arata fain! Felicitari!

    Reply
  3. flory says

    29/11/2012 at 9:45 am

    :*

    Reply
  4. Anda says

    29/11/2012 at 9:45 am

    Arata fain! Felicitari!

    Reply
  5. Mariana says

    29/11/2012 at 9:55 am

    Rapid, savuros, hranitor! Numai bun pentru oamenii muncii 🙂

    Reply
  6. Oana says

    29/11/2012 at 10:18 am

    Delicios!

    Reply
  7. Anonymous says

    29/11/2012 at 10:27 am

    yummyyyyy

    Reply
  8. AlexM says

    29/11/2012 at 10:58 am

    Merita incercat

    Reply
  9. Anonymous says

    29/11/2012 at 12:18 pm

    arata intr un mare fel !

    Reply
  10. Mihai says

    29/11/2012 at 2:32 pm

    Frumos de tot si super yummy! Multa bafta, Andreea!

    Reply
  11. LuLu says

    29/11/2012 at 4:22 pm

    Doar in 30 de minute???
    De retinut aceasta reteta! Arata delicios!!! 🙂

    Reply
  12. LuLu says

    29/11/2012 at 4:23 pm

    bun bun !!!

    Reply
  13. The Wandering Oltean says

    30/11/2012 at 4:42 am

    O Fajitas buna de pui nu poti sa refuzi niciodata
    Succes!

    Reply
  14. Alex says

    30/11/2012 at 7:11 am

    Demential!Abia astept sa incerc reteta! :*
    Succes!

    Reply
  15. Paula Gafitescu says

    01/12/2012 at 2:02 pm

    O bunatate!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Chocolate crinkles

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Waffles dulci si sarate

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·