• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pui tikka masala

01/09/2012 By Andreea 3 Comments

Zilele trecute eram in pana de idei despre ce sa mai gatesc. De obicei, cand am dileme de genul asta, caut ceva pe net, insa se mai intampla sa deschid si una din cele 3 carti de bucate din biblioteca :). Pentru ca in ultima vreme ma uit aproape in fiecare seara la “30 minute meals”, l-am ales pe Jamie. Dupa ce am rasfoit toate paginile din “La masa cu Jamie”, m-am oprit la reteta pentru care aveam toate ingredientele, pui tikka masala. Totusi, am mai adaptat pe ici pe colo reteta, in timp ce o preparam, pentru ca fie mi se parea ca e prea putin sos, fie prea multi ardei iuti, sau n-am avut boia :).

pui-tikka-masala-2
Mi-au trebuit:

un piept de pui intreg fara os si piele taiat in bucati maricele
5 catei de usturoi zdrobiti
o bucata de ghimbir proaspat ( de cam 5 cm) curatat si ras
jumatate de ardei iute tocat
ulei de masline
o lingura de boabe de mustar
2 lingurite de chimion macinat
2 lingurite de coriandru macinat
3 lingurite de garam masala
150 ml de iaurt cu 2% grasime (puteti folosi si  unul mai gras)
o lingura de unt
2 cepe medii curatate si taiate solzi

2 linguri de pasta de rosii
o mana de nuci caju maruntite
500 ml apa
100 ml smantana cu grasime 12%
sare
piper
o legatura de patrunjel
zeama de la o lamaie

Intr-o tigaie adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline si se prajesc usor boabele de mustar. Cand incep sa pocneasca, se adauga ghimbirul ras, usturoiul zdrobit (prin presa de usturoi,se poate introduce chiar cu tot cu coaja), adreiul iute tocat, chimionul, coriandrul si garam masala. Se prajesc cam 5 minute. Daca se usuca foarte tare compozitia si incepe sa se prinda de tigaie, mai adaugati ulei.

Intr-un castron mai mare se combina jumatate din amestecul de condimente cu iaurtul. Se adauga si bucatile de pui si se lasa la marinat jumatate de ora.
In tigaia folosita mai devreme, alaturi de cealalta jumatate de amestec de condimente, se pune ceapa taiata care se caleste la foc mic cam 10-15 minute pana se inmoaie. Urmeaza pasta de rosii, caju-ul maruntit, 500 ml de apa si jumatate de lingurita de sare. Sosul se fierbe cam 10-15 minute pana scade si se ingroasa putin. Trebuie amestecat destul de des, pentru a nu se prinde.
Puiul se prajeste intr-o tigaie neaderenta, far a mai adauga ulei. In jur de 5 minute pe fiecare parte, in functie de cat de grase sunt bucatile. Puteti taia o bucata pentru a testa daca este gata.
Cand toate bucatie de pui sunt prajite, se adauga in sos impreuna cu smantana. Totul se aduce la punctul de fierbere si apoi se ia de pe foc.
Acest pui tikka masala se serveste in mod normal cu coriandru proaspat si zeama de lamaie, dar cum mie nu-mi place coriandrul proaspat deloc deloc (am impresia ca are gust de detergent), l-am inlocuit cu patrunjel. S-a potrivit foarte bine alaturi de o portie de orez basmati fiert cu putina sare.

pui-tikka-masala
Mult de tot mi-a placut puiul asta si desi prepararea lui a durat ceva mai mult (cam o ora jumate), a meritat. Sigur il mai pregatesc curand.
Si daca va intrebati, condimentele le-am cumparat de la pastaidevanilie.ro.

Save

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: indian, pui, tikka masala

Previous Post: « Cheesecake cu lavanda si ciocolata alba
Next Post: Cotlet de porc la cuptor si porumb copt cu cimbru »

Reader Interactions

Comments

  1. Oana says

    28/05/2020 at 7:21 pm

    In lista Ingredientelor nu scrie cantitatea de sos de rosii ce trebuie folosita in reteta dau la instructiuni scrie ca se pune sos de rosii. Cam cât sos de rosii se pune?

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2020 at 11:58 am

      Buna, Oana! Multumesc pentru atentionare. Am cautat in cartea de retete a lui Jamie si am gasit, era vorba de doua linguri de pasta de rosii. Am actualizat in articol.

      Reply
  2. Gloria says

    08/09/2024 at 2:24 pm

    O reteta iubita la noi in casa, pe care o facem destul de des, doar ca noi folosim rosii proaspete in loc de bulion de rosii.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pancakes din banane si ou

Chec cu ricotta, portocală și mac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oladi

Terci de ovăz cremos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·