• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cotlet de porc la cuptor si porumb copt cu cimbru

04/09/2012 By Andreea 1 Comment

Gatesc porc foarte rar, poate de maxim 3 ori pe an, pentru ca nu obisnuiesc sa mananc. Din acest motiv nici nu am vreo alta reteta pe blog. De data asta, din dorinta de a mai face o pauza de la pui, dar fara intentia de a-l manca eu, am ales o bucata intreaga de cotlet de porc. Pana la urma, cand am vazut ce frumos a iesit, fara fir de grasime, am indraznit sa mananc si eu o felie si recunosc ca mi-a placut :). N-am cautat vreo reteta anume, ci am ales sa-l prepar simplu, cu ingredientele pe care le aveam la indemana.
porc-la-cuptor-si-porumb-copt
Am condimentat bucata de carne cu sare si piper, am crestat-o doar pe o parte si am bagat in taieturi cateva crengute de rozmarin si de cimbru.
Intr-o tigaie ce se poate folosi si in cuptor, am incalzit 3 linguri de ulei de masline impreuna cu 4 catei de usturoi in coaja si am rumenit carnea pe toate partile pana cand s-a deschis la culoare. Am turnat in tigaie cam 100 ml de vin alb sec, am mai tinut tigaia cam 2 minute pe foc si apoi am bagat-o in cuptorul incalzit la foc mic. Friptura s-a copt cam 30-40 de minute, timp in care am mai uns-o cu sosul din tigaie. La un moment dat sosul a scazut destul de tare si am mai adaugat putin vin.

Cand carnea a fost gata, am scos-o pe o farfurie si am acoperit-o cu foie de aluminiu. In tigaia in care am facut friptura, am adaugat doua mere taiate in felii subtiri, o lingura de zahar brun, jumatate de lingurita de sare si doua linguri de otet balsamic. In 10 minute merele s-au caramelizat si am avut gata un sos foarte gustos.
Ca garnitura am ales sa prepar un porumb copt, deoarece aveam cativa stiuleti care deja aveau cateva zile de cand stateau in frigider :).

Am curatat porumbul, l-am asezat intr-o tava, l-am stropit cu doua linguri de ulei de masline si l-am condimentat cu sare si cateva crengute de cimbru. Am turnat in tava si 100 ml de apa, am acoperit-o cu folie de aluminiu si a introdus-o in cuptor. Dupa 15 minute am descoperit tava si am mai lasat-o inca 5 minute. Porumbul a iesit absolut delicios. Dulceag, fraged si perfect potrivit cu aroma de cimbru. Daca vreti sa va faceti de cap, puteti topi peste el o lingura de unt.
Combinatia a fost inedita dar foarte gustoasa.
porc-la-cuptor-si-porumb-copt-2

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Prăjitură franțuzească cu merePrăjitură franțuzească cu mere
  • Salată cu morcovi, mere și dressing de tahiniSalată cu morcovi, mere și dressing de tahini
  • Chiftele cu pesto in sos de rosiiChiftele cu pesto in sos de rosii
  • Supa de conopida, fasole si porumbSupa de conopida, fasole si porumb

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: mere, porc, porumb

Previous Post: « Pui tikka masala
Next Post: Paste integrale cu pesto si dovlecei marinati »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihai says

    05/09/2012 at 7:36 am

    M-ai terminat cu reteta asta! Si cu pozele!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chifle dulci cu stafide (cu maia)

Scones cu afine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·