• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Paste integrale cu pesto si dovlecei marinati

06/09/2012 By Andreea 1 Comment

Duminica trecuta am gasit in piata niste buchete mari si aromate de busuioc. Am pus mana pe vreo trei si le-am luat acasa. Planuiam un pesto bun, de casa, pe care sa il si pun la conservat in congelator. Asa ca am adunat si curatat toate frunzulitele, le-am uscat (in indispensabilul uscator de salata) si le-am mixat bine cu seminte de pin, parmezan ras si ulei de masline.
Am obtinut cam 300 de grame de pesto pe care l-am impartit intre doua pungute care au intrat la rece si un borcan pe care sa-l folosesc saptamana asta.
paste_pesto_dovlecel
Ieri am vrut sa pregatesc ceva rapid, asa ca am fiert doua portii de penne integrale. Cat timp a fiert apa si apoi pastele, am taiat fasii un dovlecel (cu ajutorul curatatorului de legume) si l-am marinat, impreuna cu 4 rosii mici in doua linguri de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, o lingura de sos de soia, putin piper si o lingurita de condimente pentru paste (busuioc, oregano, usturoi, ardei iute). Dupa 15 minute, am pus legumele intr-o sita pentru a se scurge zeama.
Am amestecat pastele fierte cu 3 linguri mari de pesto si apoi le-am acoperit cu dovlecei si rosii marinate.
Asa de tare mi-as fi dorit sa mananc chiar atunci toata farfuria, insa era abia 8 dimineata :). Portia asta a intrat in caserola si m-am bucurat de ea 4 ore mai tarziu. Da, pastele sunt mult mai bune calde, abia facute, dar daca le strecori printre niste legume, trec in categoria “salata” :). Oricum, fac destul de des paste pentru a le lua la pachet si nu-s rele deloc reincalzite. Totusi, incerc sa nu le tin in frigider pana la pranz, pentru a nu se intari de tot.
paste_pesto_dovlecel_2
  

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Paste cu sos de mascarpone si dovleceiPaste cu sos de mascarpone si dovlecei
  • Tagliatelle de casa cu ragu de vitaTagliatelle de casa cu ragu de vita
  • Orzo cu legume verziOrzo cu legume verzi
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume

Filed Under: fel principal, retete, vegetarian Tagged With: dovlecel, italian, paste, pesto

Previous Post: « Cotlet de porc la cuptor si porumb copt cu cimbru
Next Post: Gomboti (galuste cu prune) »

Reader Interactions

Comments

  1. Poliana says

    24/09/2012 at 12:47 pm

    Arata super bine, imi plac pastele cu pesto, sunt bune de tot!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake brownies

Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·