• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Baba ganoush

27/09/2012 By Andreea 3 Comments

De cand am descoperit varianta de baba ganoush de la Bagdad, n-am avut liniste. Avea ceva deosebit, mi-a placut atat de mult incat de fiecare data cand am comandat mancare de la ei, am luat negresit si baba ganoush. DIn ce mi-am putut da seama, avea in el bucatele foarte mici de ardei gras verde, cateva bucatele de rosii si putina ceapa. Dar ce mi-a placut foarte tare a fost gustul usor acru care dadea prospetime salatei. M-am tot gandit ce putea fi…lamaie, nu, caci s-ar fi simtit gustul, otet nu, caci nu era atat de acru. Era altceva, dar n-am putut identifica. Si n-am avut pace pana cand n-am aflat.

baba-ganoush-legume

Am tot cautat pe net retete insa n-am gasit secretul. Pana intr-o zi cand am cumparat o cutie de baba ganoush din Mega Image si pe eticheta revelatoare scria “pasta de rodii”. Ok, asta era tot?! Doar niste pasta de rodii si eu n-am fost in stare sa-mi dau seama? Mda…se pare ca mai am mult pana sa devin master chef :D.
Super nerabdatoare sa vad daca descoperirea mea va duce la replicarea celei mai bune salate de vinete din lume, marti dimineata am scos un pachet de vinete coapte de la congelator iar seara am pregatit reteta dupa cum m-a dus capul :).

Am tocat marunt vinetele (cam 3-4 bucati) cu un cutit si le-am amestecat cu o rosie, un ardei kapia, un castravete, o ceapa verde, toate taiate marunt, zeama de la o jumatate de lamaie mare, doi catei de usturoi tocati foarte marunt, sare, cam 4-5 linguri de ulei de masline, o legatura de patrunjel taiat, o lingurita de menta uscata si maruntita si muulta pasta de rodii :). Sa tot fi fost vreo 7-8 linguri. Am ajustat-o pe masura ce gustam si mi se parea ca gustul se apropie de cel original. La fel am facut si cu sarea, zeama de lamaie si uleiul de masline.

baba-ganoush-legume_2

In final, salata mea a iesit foarte apropiata de cea de la restaurant, doar cu o consistenta putin difertita. A mea a fost ceva mai densa, dar gustul m-a multumit pe deplin. Miercuri la pranz, la birou, am mancat o mare portie de baba ganoush, alaturi de o lipie rupta in bucati, unsa cu ulei de masline si coapta usor, 5-10 minute in cuptor.  Si uite asa, inca o reteta simpla, mi-a salvat pranzul si mi-a incantat stomacelul :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Pad thai vegan cu legume si taitei cu hriscaPad thai vegan cu legume si taitei cu hrisca
  • Chiftele din fasole si quinoaChiftele din fasole si quinoa
  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa
  • Doua gustari delicioase care ma scot din incurcaturaDoua gustari delicioase care ma scot din incurcatura

Filed Under: aperitive, retete, vegan, vegetarian Tagged With: gustare, legume, post, vinete

Previous Post: « Prajitura rasturnata cu piersici
Next Post: Inghetata cu prune si alune »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonymous says

    27/09/2012 at 8:57 pm

    pai si pasta de rodii de unde? sau cum se face?Ani.

    Reply
  2. Andreea says

    28/09/2012 at 12:30 pm

    Buna Ani! Pasta de rodii am cumparat-o de la Cora, dar se gaseste in majoritatea supermarket-urilor, la raionul de produse internationale.

    Reply
  3. Restaurant Bagdad says

    11/02/2013 at 8:15 am

    Daca locuiesti in Bucuresti, poti gasi chiar sucul de rodii pe care il folosim la magazinele arabesti de pe Colentina sau la magazinul iranian de pe Mosilor. Si astfel consistenta va fi la fel. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

O noua aniversare, un nou tort

Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Sufleu de cartofi cu broccoli

Creveti saganaki

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·