• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata calda cu dovlecei si halloumi

19/06/2012 By Andreea Leave a Comment

Inainte de a pleca in concediu, am fost invitata la un eveniment foarte frumos, organizat de La Bunataturi, unde am avut ocazia sa descopar produse traditionale din Italia, Grecia, Belgia, Franta si Spania si chiar din Bucovina, aduse special sub acelasi acoperis pentru gurmanzi si cautatori de ingrediente greu de gasit, asa cum sunt si eu :).
Am mancat acolo un iaurt grecesc adevarat absolut delicios, niste paste de casa cu ton dementiale dar si un foie gras cremos si gustos, cum numai in Franta am mai mancat.
Dar ce m-a incantat cel mai mult a fost ca am gasit halloumi. Acea branza din Cipru, ce se poate pregati pe gratar sau prajita.
Ochii mi s-au luminat, ranjetul  s-a instalat si vorbele “o bucata de halloumi, va rog” au iesit din gura mea, fara sa stau pe ganduri :).
Cand am revenit din concediu, m-am tot gandit cum sa pregatesc eu branzica. Si n-a trebuit sa stau prea mult pe ganduri, ca am nimerit peste o emisiune “30 minute meals” a lui Jamie, pe Paprika. Ghiciti ce gatea? Niste halloumi prajit in crusta de susan. “Bingo!”, am zis si m-am dus la bucatarie.
salata-calda-cu-dovlecei-si-halloumi-2
Am taiat o bucata de 200 de grame de halloumi in felii groase cam de 1 cm pe care le-am acoperit cu seminte de susan pe toate partile. Apoi, le-am prajit intr-o tigaie cu ulei de masline incins, pana cand s-au rumenit pe ambele parti. Desi a durat un pic mai mult decat m-as fi asteptat (vreo 15-20 de minute) pana am obtinut culoarea aramie, n-a fost complicat deloc.
Am pastrat totusi vreo doua feliute de halloumi, pe care le-am pus pe gratar, fara ulei. Desi ambele variante mi-au placut, parca as ramane la cea pe gratar. Gustul e foarte asemanator, minus uleiul prajit. Puteti oricand sa prajiti putin susan intr-o tigaie (fara ulei) si sa il asezati peste niste felii de halloumi la gratar.
Bun…Si mai departe ce sa mai fac? Nu puteam manca branza goala, desi…la cat e de buna, n-ar fi ceva deplasat :).
Am gasit vreo doi dovlecei in pragul stafidirii si mi-am zis sa-i salvez. I-am taiat pe lung in felii de 0.5 cm grosime, i-am condimentat cu sare si piper si i-am pus pe gratarul uns cu putin ulei de masline. Cand s-au inmuiat si au capatat dungile maronii de gratar pe ambele parti, i-am pus intr-un castron si i-am mai amestecat cu o lingurita de otet balsamic. Tot uitate prin frigier, erau si niste rosii cherry si mi-am zis ca n-ar fi rau sa le pun si pe ele putin pe gratar, ca sa diversific gusturile.
Rosiile au stat cam 10 minute pana s-au copt usor. Ce-i drept, a fost nevoie sa le invart pe toate partile si chiar sa le apas putin, ca sa se coaca mai repede, dar a meritat. Au fost perfecte in salata mea calda.
 Am asezat in farfurie fasiile de dovlecei cu branzica peste ele si langa, am pus rosiile. Am aruncat si cativa germeni de ridiche din productie proprie :).
salata-calda-cu-dovlecei-si-halloumi-3
Ei bine, cam atat a trebuit sa fac pentru o cina atat de gustoasa incat am fugit a doua zi sa-mi mai iau niste halloumi. Va zic, e de incercat!
Si daca tot suntem in luna iunie, luna in care buna mea prietena, Andie, gazduieste provocarea “Dulce Romanie”, ii fac cadou salata asta cu una din branzicile ei preferate :).
salata-calda-cu-dovlecei-si-halloumi

Save

Articole asemanatoare:

  • Salata de vinete cu feta si nuciSalata de vinete cu feta si nuci
  • Salata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuciSalata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuci
  • Briose sarate cu branza, dovlecei si ardeiBriose sarate cu branza, dovlecei si ardei
  • Chiftele grecesti din dovlecei cu tzatzikiChiftele grecesti din dovlecei cu tzatziki

Filed Under: aperitive, salate, vegetarian Tagged With: dovlecel, halloumi, salata

Previous Post: « Sorbet de rubarba si capsuni
Next Post: Din nou la Barcelona »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose cu afine si cocos

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes din banane si ou

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

focaccia cu struguri

Focaccia cu struguri (schiacciata all’uva)

feta la cuptor

Feta la cuptor

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)

Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2019 · Taste Bazaar ·