• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Terina de somon

28/12/2011 By Andreea 3 Comments

De Craciun am ales un meniu departe de cel traditional si am facut niste placintele cu legume, o pasta de ardei cu nuca, pate de ficatei cu vin, friptura de curcan cu legume la cuptor, un tort cu mousse de castane si ciocolata si o terina de somon.
In aceasta forma de prezentare, terina poate fi asezata pe masa de Craciun sau Revelion dar daca vreti o crema de branza cu somon delicioasa, pregatiti doar compozitia si o puteti intinde pe o felie de paine prajita la micul dejun.

terina de somon

Mai intai asezati o folie de plastic intr-o tava mica de chec si pe ea asezati felii subtiri de somon afumat (300 grame), astfel incat sa acopere toata baza tavii. Lasati cateva capete de felii peste marginile tavii. Fierbeti 500 de grame de somon crud (eu am folosit file) pentru cateva minute, pana cand carnea devine roz si poate fi desfacuta usor cu furculita.
Intr-un robot de bucatarie/ chopper/ blender amestecati o cutie de 250 gr de crema de branza cu un paharel de 150 gr de iaurt grecesc, jumatate din cantitatea de somon (fara piele si curatat de oase), zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper. Dupa ce obtineti o crema omogena, adaugati si restul de somon desfacut in bucatele, cateva fire de ceapa verde sau chives si o legatura de marar. Amestecati totul cu o lingura.
Pentru ca aceasta compozitie sa se intareasca, e nevoie sa dizolvati un pliculet de gelatina (sau 4 foi) in 2-3 linguri de apa si apoi sa o adaugati in crema de branza. Eu am folosit cam 5 grame de agar agar (gelatina vegetala) si din pacate nu a fost destula pentru a intari bine crema. Dar asta nu e o problema majora :), pentru ca pana la urma am reusit sa tai cateva felii.

terina de somon
 Ca sa dati forma terinei, turnati compozitia in tava pregatita si o acoperiti cu marginile de somon afumat ramase pe dinafara. Bagati la frigider pentru cateva ore (sau peste noapte) pentru a se intari cat mai bine.

Scoateti tava si asezati peste ea o farfurie destul de mare, apoi intoarceti tava pentru a scoate terina de somon. Inlaturati folia de aluminiu si e gata de servit :).

Save

Filed Under: aperitive, peste & fructe de mare, retete Tagged With: gustare, peste, somon, terina

Previous Post: « Excursie in Franta
Next Post: Tort cu mousse de castane si ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. Antonina S. says

    28/12/2011 at 12:20 pm

    Printre preferatele mele. Uneori alternez somonul cu bucati de cod, da e un aperitiv delicios oricum.

    Reply
  2. Emily says

    28/12/2011 at 1:25 pm

    eu ador somonul iar aceasta terina arata grozav! te pup

    Reply
  3. Andreea says

    28/12/2011 at 1:43 pm

    fetelor, ma bucur ca va place!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gomboti (galuste cu prune)

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Granola

Terci de ovăz cremos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·