Tort cu cirese si ciocolata
Timp total
- 150g ciocolata cu lapte
- 175g faina alba
- 2 lingurite de praf de copt
- 120g zahar alb
- 140g unt moale (tinut la temperatura camerei aprox. o ora)
- 3 oua (la temperatura camerei)
- 3 linguri de lapte
- o banana medie pasata cu blenderul
- 200g ciocolata alba
- 400g cirese curatate de samburi si codite
- 10-15 cirese necuratate (cu codite)
- 250 gr mascarpone
- 3 linguri de smantana
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava rotunda (a mea are 20 cm) cu hartie de copt unsa cu unt.
- Imparte ciocolata cu lapte in doua. Jumatate se rade prin razatoarea mare iar cealalta jumatate se taie in bucatele.
- Paseaza banana cu blenderul.
- Pune intr-un castron faina, praful de copt, zaharul, untul, ouale si laptele. Amesteca cu mixerul 3-4 minute, pana se omogenizeaza.
- Adauga usor in aluat banana pasata si ciocolata cu lapte (si cea rasa si cea taiata). Amesteca cu o lingura.
- Toarna aluatul in tava si baga-l in cuptor 30 - 40 de minute pana cand se rumeneste.
- Scoate blatul din cuptor si lasa-l la racit in jur de 1 - 2 ore.
- Curata ciresele de samburi si codite.
- Topeste ciocolata alba la bain marie. Las-o la racit 5 minute.
- Glazureaza ciresele pastrate pentru decor in ciocolata si aseaza-le pe hartie de copt.
- In restul de ciocolata adauga treptat mascarpone si smantana. Amesteca bine cu un tel sau cu blenderul.
- Pune o treime din crema deoparte. In restul de crema adauga ciresele curatate.
- Taie blatul transversal in 3 bucati. Daca e subtire, taie-l doar in doua.
- Intinde crema cu cirese pe primele doua straturi de blat.
- Pe ultimul strat, intinde crema fara cirese.
- Aseaza deasupra ciresele glazurate.
- Raceste tortul minim o ora inainte de servire. Tortul va deveni mult mai gustos dupa ce sta macar 8 ore la frigider.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2011/06/tort-cu-cirese-si-ciocolata.html
3.5.3251