Tort cu cirese si ciocolata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 175g faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 120g zahar alb
  • 140g unt moale (tinut la temperatura camerei aprox. o ora)
  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de lapte
  • o banana medie pasata cu blenderul
  • 200g ciocolata alba
  • 400g cirese curatate de samburi si codite
  • 10-15 cirese necuratate (cu codite)
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri de smantana
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava rotunda (a mea are 20 cm) cu hartie de copt unsa cu unt.
  2. Imparte ciocolata cu lapte in doua. Jumatate se rade prin razatoarea mare iar cealalta jumatate se taie in bucatele.
  3. Paseaza banana cu blenderul.
  4. Pune intr-un castron faina, praful de copt, zaharul, untul, ouale si laptele. Amesteca cu mixerul 3-4 minute, pana se omogenizeaza.
  5. Adauga usor in aluat banana pasata si ciocolata cu lapte (si cea rasa si cea taiata). Amesteca cu o lingura.
  6. Toarna aluatul in tava si baga-l in cuptor 30 - 40 de minute pana cand se rumeneste.
  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l la racit in jur de 1 - 2 ore.
  8. Curata ciresele de samburi si codite.
  9. Topeste ciocolata alba la bain marie. Las-o la racit 5 minute.
  10. Glazureaza ciresele pastrate pentru decor in ciocolata si aseaza-le pe hartie de copt.
  11. In restul de ciocolata adauga treptat mascarpone si smantana. Amesteca bine cu un tel sau cu blenderul.
  12. Pune o treime din crema deoparte. In restul de crema adauga ciresele curatate.
  13. Taie blatul transversal in 3 bucati. Daca e subtire, taie-l doar in doua.
  14. Intinde crema cu cirese pe primele doua straturi de blat.
  15. Pe ultimul strat, intinde crema fara cirese.
  16. Aseaza deasupra ciresele glazurate.
  17. Raceste tortul minim o ora inainte de servire. Tortul va deveni mult mai gustos dupa ce sta macar 8 ore la frigider.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2011/06/tort-cu-cirese-si-ciocolata.html