Avocado. Il iubesti sau il urasti. Credeam ca e o chestiune de gust, dar nu e asa, trebuie doar sa gasesti combinatia potrivita. Pana acum doua saptamani mai incercasem avocado candva in copilarie si-mi amintesc ca nu l-am putut manca si ceva mai recent, cand l-am folosit la niste sandvisuri. Nu m-a impresionat deloc.
Si tot citeam despre cat e de sanatos, despre ce retete minunate se pot face cu el, asa ca imi tot cumparam si se strica in frigider. Cand ma gandesc la episoadele acelea imi vine sa plang :). Pentru ca acum, ei bine acum as manca zilnic :D.
Nu-l mai tin in frigider pentru ca de cele mai multe ori el nu este copt cand il gasim in magazin, asa ca il tin pe platoul cu fructe, langa o banana (am citit undeva ca l-ar ajuta sa se coaca). Si cand devine un picut moale il tai in doua (in jurul samburelui), scot samburele cu o lingura si tot cu aceasta curat pulpa de pe coaja si o stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Si apoi fac guacamole cam asa:
Pun pulpa de avocado intr-un castronel si o pasez cu o furculita. Am si blenduit-o odata dar nu mi-a placut (era mult prea moale pasta). Apoi pun ceapa verde, usturoi verde (cand nu sunt in sezon se pot folosi cele uscate), o lingura de ulei de masline, jumatate de rosie taiata marunt si sare. Am mai pus si o lingurita de fulgi de ardei iute rosu, asa cum am vazut la Ina si tare mi-a mai placut.
Cel mai cunoscut mod de a manca guacamole este cu chipsuri sau nachos, dar este foarte gustos si cu o felie de paine.
Timp: 15 minute
Portii: 2
Costuri: 5 ron
Bogdan says
Ca sa-l cureti mai usor, traseaza linii cu cutitul in avocado (pana ajungi la coaja), apoi foloseste o lingura pentru a scobi miezul. Chiar aseara am mancat si eu guacamole cu nachos. lovely
Andreea says
toate pe care le-am incercat erau atat de moi incat s-au desprins foarte usor de pe coaja. oricum, merci de pont 🙂
Antonina says
Cine nu se da in vant dupa el, sa ridice mana sus ca am un pistol cu apa… :)) Cam asta e ideea mea despre guacamole..;)) il poti tine intr-o punga de hartie si in 2 zile ai parte de un avocado copt tocmai bun pentru un guacamole pe cinste… Lovely … sunt in love cu el ;;)) Pupici si o saptamana frumoasa..
Andreea says
Hihi!bine ca am descoperit reteta delicioasa si am scapat de baie :P.Am ajuns si eu cu raspunsul la sfarsitul saptamanii,asa ca, weekend placut!:).
p.s. Am descoperit blogul tau acum vreo 2 saptamani si cred ca am parcurs toate paginile intr-o zi :).Asta se intampla cand gasesc un blog care-mi place 😛
AndreeaG says
Mda … acum sunt in mare dificultate, dimineata tocmai am scos din punga(pt copt) cele doua avocado, am pus bananele, lamaia, borcanul cu pudra de roscove si pe cel de miere langa ele, si curmalele la inmuiat (am pus link la un post cu reteta, desi cred ca o stie toata lumea 🙂 ) si acus … or sa ma bata copiii daca nu le mai fac “ciocolata” 🙂 Vad eu cum o scald, macar dintr-o felie tot fac doua linguri sa vad si eu ce-i cu minunea asta, ca dulce il mancam de vreo doi ani, dar “sarat” n-am incercat, desi la cat de mult imi place mie salata de vinete sau cea de gogonele … cred ca e bun tare 🙂
Andreea says
Oh! Dar trebuie sa incerci guacamole neaparat! Dar nu uita ca secretul e sa il imbaiezi bine in lamaie si sa ii pui destula sare. Oricum, pentru mine e o mancare esentiala :).