Povesteam acum cateva saptamani, cand am facut budinca de quinoa ca nu incercasem nici o reteta sarata cu acest ingredient. Saptamana trecuta am incercat prima oara pilaful de quinoa si a iesit foarte bun.
Am urmat instructiunile de aici si am obtinut exact ce promite autoarea articolului, quinoa “pufoasa” si gustoasa.
Ingrediente:
200 gr quinoa
300 ml apa
turmeric
piper
sare
pudra de ardei iute
coriandru
(puteti folosi orice condimente in orice cantitati vreti)
Mai intai am pus apa la fiert.
Quinoa se clateste foarte bine (eu o pun intr-o sita pe care o tin sub jetul de apa si o amestec cu mana).Dupa ce se scurge bine, se pune intr-un castron, se amesteca cu toate condimentele si apoi se varsa in apa. Se da intr-un clocot si apoi se acopera cu un capac. Focul se da la minim si se lasa la fiert cam 15 minute fara a se descoperi.
Dupa cele 15 minute, se opreste focul si se lasa oala acoperita inca 5-10 minute.
Este foarte important ca in tot acest timp sa nu se ridice capacul, pentru a obtine textura “pufoasa” a bobitelor de quinoa. Mie mi s-au lipit putin de fundul oalei dar nu s-au ars.
Dupa cele 5 sau 10 minute, se descopera oala si pilaful se amesteca cu o furculita.
Eu am mai adaugat o lingura de ulei de masline dar puteti pune orice altceva: legume proaspete, nuci, fasole, mazare, etc.
Am mancat acest pilaf la pranz, impreuna cu o salata de rucola, rosii si castraveti si a fost foarte gustos si satios.
Timp: 30 minute
Portii: 2
Costuri: 7 ron
Quinoa am luat de la Plafar si de la Planteea. Punguta de 500 gr costa aprox. 15 ron.
Delicioasa says
Imi place foarte mult quinoa. Si eu am incercat un pilaf de quinoa, cu fructe uscate si tot felul de spices. Cum mai merge dieta vegana? xoxo
Andreea says
🙂 pai s-au incheiat cele 2 saptamani de raw vegan iar acum pot sa zic ca am ramas la vegan.in ultima saptamana am mancat putin peste, vreo 3 oua de prepelita 😛 si am pacatuit si cu niste briose :).dar oricum, integrez alimentatia raw in fiecare zi.e addictive :D.o sa scriu despre concluziile dupa cele 2 saptamani candva zilele astea.
Stefan says
Multumes pt reteta!
Andreea says
cu placere!