Inghetata este desertul meu preferat. Avem o relatie speciala noi doua. O iubesc! Pot sa mananc o cutie de 1l odata, mai ales vara. Dar dupa fiecare portie intervine constiinta si mereu ma gandesc ca as fi putut manca mai putin sau ca mai bine as fi ales o varianta mai dietetica, sau macar sa-mi fi facut eu acasa, doar ca niciodata n-am gasit una din alternativele astea la inaltimea variantei cremoase cu sirop si nuci caramelizate.
Insa de cand am descoperit aceasta reteta raw, mananc acest desert o data la doua zile fara nici o grija pentru ca noua mea inghetata nu are 250 de calorii intr-o suta de grame, ci doar jumatate si nu are nici zahar, amelioratori sau conservanti. Ba e chiar si nutritiva.
Sa trecem la reteta: se ia o banana coapta bine (inghetata iese mult mai cremoasa si parfumata), se taie in feliute (pentru a se blendui mai usor) si se baga in congelator. Dupa ce ingheata, eu o scot si o las la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa nu stric blenderul (daca aveti un robot de bucatarie de putere mai mare, nu cred ca mai e nevoie de acest pas). Apoi, asa cum ati anticipat, o mixam bine cu blenderul (eu am folosit unul vertical) pana cand obtinem o pasta extra-mega-super cremoasa :).
Asta e tot! Fara masina de inghetata, fara zahar, fara prea multe calorii, fara pretentii :).
Eu am adaugat in inghetata, o data, cateva picaturi de esenta de rom si niste stafide inmuiate inainte in apa (cam 10-15 minute) si alta data am facut un sirop de capsuni din cateva capsuni pasate cu blenderul. Si de multe ori am mancat-o simpla :P. Se mai pot adauga nuci, alune de padure, migdale sau alte fructe.
Este foarte buna inghetata asta, trebuie sa o incercati!
Timp: 10 minute + 3-6 ore pentru congelat bananele
Portii: o portie dintr-o banana
Costuri: 1-2 ron (in functie de ce topping-uri adaugati)
MissRhyne says
Doar atât? Parcă prea arată bine! Din întâmplare chiar am nişte banane în casă, ceea ce nu mi se întâmplă des. Deci pe mâine dimineaţă, îngheţato!
Andreea says
nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut-o prima oara

sa-mi spui cum ti s-a parut
MissRhyne says
Excelentă, merci mult pentru această idee. Deşi nu pot să spun că nu-mi plac şi ştiu că sunt foarte nutritive, nu am mare satisfacţie când mănânc o banană. Dar îngheţata asta e şi sănătate, şi gust, şi consistenţă, şi răsfăţ în acelaşi timp. Ca să nu mai zic de ieftină şi uşor de făcut. Abia aştept să mă intersectez cu nişte căpşuni…
Andreea says
cu placere.ma bucur ca ti-a placut.eu aseara am pus niste mango la congelator, sa vad azi ce iese
MissRhyne says
Mango cred că merge. Poate anumite soiuri de pere? Pepene galben?
Andreea says
e posibil…vazusem un filmulet in care au zis si de pepene galben.ideea e sa fie fructe cu un continut cat mai mic de apa, ca sa nu faca ace de gheata si sa iasa consistenta aceea cremoasa a inghetatei.