• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Inghetata cremoasa de banane

18/05/2011 By Andreea 6 Comments

   Inghetata este desertul meu preferat. Avem o relatie speciala noi doua. O iubesc! Pot sa mananc o cutie de 1l odata, mai ales vara. Dar dupa fiecare portie intervine constiinta si mereu ma gandesc ca as fi putut manca mai putin sau ca mai bine as fi ales o varianta mai dietetica, sau macar sa-mi fi facut eu acasa, doar ca niciodata n-am gasit una din alternativele astea la inaltimea variantei cremoase cu sirop si nuci caramelizate.
   Insa de cand am descoperit aceasta reteta raw, mananc acest desert o data la doua zile fara nici o grija pentru ca noua mea inghetata nu are 250 de calorii intr-o suta de grame, ci doar jumatate si nu are nici zahar, amelioratori sau conservanti. Ba e chiar si nutritiva.

   Sa trecem la reteta: se ia o banana coapta bine (inghetata iese mult mai cremoasa si parfumata), se taie in feliute (pentru a se blendui mai usor) si se baga in congelator. Dupa ce ingheata, eu o scot si o las la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa nu stric blenderul 🙂 (daca aveti un robot de bucatarie de putere mai mare, nu cred ca mai e nevoie de acest pas). Apoi, asa cum ati anticipat, o mixam bine cu blenderul (eu am folosit unul vertical) pana cand obtinem o pasta extra-mega-super cremoasa :).
   Asta e tot! Fara masina de inghetata, fara zahar, fara prea multe calorii, fara pretentii :).

   Eu am adaugat in inghetata, o data, cateva picaturi de esenta de rom si niste stafide inmuiate inainte in apa (cam 10-15 minute) si alta data am facut un sirop de capsuni din cateva capsuni pasate cu blenderul. Si de multe ori am mancat-o simpla :P. Se mai pot adauga nuci, alune de padure, migdale sau alte fructe.
   Este foarte buna inghetata asta, trebuie sa o incercati! 🙂

Timp: 10 minute + 3-6 ore pentru congelat bananele
Portii: o portie dintr-o banana
Costuri: 1-2 ron (in functie de ce topping-uri adaugati)

Articole asemanatoare:

  • Inghetata de banane cu unt de arahideInghetata de banane cu unt de arahide
  • Brownies cu alune de padureBrownies cu alune de padure
  • Inghetata cu prune si aluneInghetata cu prune si alune
  • Sorbet de pepene galben cu portocale si busuiocSorbet de pepene galben cu portocale si busuioc

Filed Under: desert, raw vegan Tagged With: desert, inghetata

Previous Post: « Guacamole
Next Post: Pilaf pufos de quinoa »

Reader Interactions

Comments

  1. MissRhyne says

    18/05/2011 at 6:24 pm

    Doar atât? Parcă prea arată bine! Din întâmplare chiar am nişte banane în casă, ceea ce nu mi se întâmplă des. Deci pe mâine dimineaţă, îngheţato! 😛

    Reply
  2. Andreea says

    18/05/2011 at 6:41 pm

    nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut-o prima oara 🙂
    sa-mi spui cum ti s-a parut 🙂

    Reply
  3. MissRhyne says

    19/05/2011 at 11:31 am

    Excelentă, merci mult pentru această idee. Deşi nu pot să spun că nu-mi plac şi ştiu că sunt foarte nutritive, nu am mare satisfacţie când mănânc o banană. Dar îngheţata asta e şi sănătate, şi gust, şi consistenţă, şi răsfăţ în acelaşi timp. Ca să nu mai zic de ieftină şi uşor de făcut. Abia aştept să mă intersectez cu nişte căpşuni…

    Reply
  4. Andreea says

    19/05/2011 at 12:54 pm

    cu placere.ma bucur ca ti-a placut.eu aseara am pus niste mango la congelator, sa vad azi ce iese 😛

    Reply
  5. MissRhyne says

    19/05/2011 at 4:27 pm

    Mango cred că merge. Poate anumite soiuri de pere? Pepene galben? 🙂

    Reply
  6. Andreea says

    19/05/2011 at 4:32 pm

    e posibil…vazusem un filmulet in care au zis si de pepene galben.ideea e sa fie fructe cu un continut cat mai mic de apa, ca sa nu faca ace de gheata si sa iasa consistenta aceea cremoasa a inghetatei.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Petrecere cu ciocolata

Triple Chocolate Mousse

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Frittata cu legume si feta

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·