• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cel mai bun pate de casa

09/10/2011 By Andreea 2 Comments

Ieri am facut cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Nu am urmarit o anumita reteta, stiam doar ca vreau sa contina rozmarin. Asa ca am cumparat 500 de grame de ficatei de pui si o punguta de rozmarin si am pregatit pateul cu ce mai aveam prin casa.

Mai intai am calit, timp de 5 minute, doua cepe albe taiate marunt in 50 de grame de unt. Apoi am pus 2 catei de usturoi zdrobiti si ficateii in ceaun si i-am invartit pentru 5 minute, cat sa se deschida la culoare. Am adaugat 200 ml de vin roze (doar de asta aveam in casa :)) si multe condimente. Cred ca asta a fost secretul, combinatia de condimente. Adica, doua crengute de rozmarin, 3 crengute de cimbru, o lingurita de boabe de piper rosu, o lingurita de boabe de mustar, jumatate de lingurita de piper verde macinat si sare.
Am fiert ficateii cam 30-40 de minute, pana cand a mai ramas doar foarte putin sos. Trebuie sa ramana 2-3 linguri de zeama astfel incat pasta sa nu fie foarte tare. Am lasat ceaunul sa se raceasca si apoi am scos crengutele si frunzulitele de rozmarin desprinse.
Am pus totul intr-un vas inalt, am mai adaugat 50 de grame de unt la temperatura camerei, patrunjel si marar si am amestecat cu blenderul pana cand am obtinut o pasta.

Cam asta a fost tot ce am facut ca sa obtin o gustare perfecta. Este dulceag, foarte aromat si absolut delicios!

Costuri: 12 ron
Portii: pentru 10-12 felii de paine
Timp: o ora

Articole asemanatoare:

  • Pate din seminte de floarea soarelui si rosii uscatePate din seminte de floarea soarelui si rosii uscate
  • Lipii grecești umplute cu pui, ardei și tzatzikiLipii grecești umplute cu pui, ardei și tzatziki
  • Salată cu pui și mereSalată cu pui și mere
  • Pui cu fasole si prazPui cu fasole si praz

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: ficat, gustare, pateu, pui

Previous Post: « Tarta cu pesto, rosii si cascaval de capra
Next Post: Rosii uscate ‘murate’ in ulei de masline »

Reader Interactions

Comments

  1. rozmarin says

    05/01/2021 at 10:41 pm

    Ce idee buna!!! Pate cu rozmarin…n-am facut niciodata asa, dar o sa incerc 🙂 Multumesc pentru reteta

    Reply
    • Andreea says

      02/02/2021 at 11:15 pm

      Cu drag!:)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prăjitură simplă cu prune

Gogosi

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Oladi

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·