• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Dorada in pesto de caju cu salata thailandeza cu cocos si fructul pasiunii

10/01/2012 By Andreea 85 Comments

   Poate ati vazut deja prin blogosfera culinara retete una mai sofisticata ca alta, care se intrec pentru a castiga premiul pus in joc de Electrolux, adica o excursie la Milano, pentru a trai experienta unica oferita de restaurantul Cube by Electrolux.
   Concursul cauta retete inedite, in tonul acestui restaurant nonconformist.
   Asa ca am ales o reteta exotica cu o combinatie surprinzatoare de ingrediente, dar accesibila oricui doreste sa-si impresioneze invitatii la cina :).
     
   Am trecut la treaba si m-am aprovizionat cu o dorada grasuta de aproximativ 500 de grame si cu:
 
(pentru pesto)
150 gr caju crud
50 gr seminte de pin
o radacina de 10cm de ghimbir taiat in bucatele
doua bete de lemongrass taiate in bucati mici
doi catei de usturoi
o legatura de busuioc proaspat
sare roz de Himalaya
5 linguri de ulei de rapita
 
(pentru salata de taitei)
150 gr de taitei de orez
pulpa de la o jumatate de nuca de cocos proaspata
doua fire de ceapa verde
o legatura de frunze de busuioc proaspat
 
(pentru dressing)
zeama de la doua limes
doi catei de usturoi
o lingurita de ghimbir dat prin razatoare
o lingura de sos de stridii
zeama de la 4 fructe ale pasiunii 🙂
 
   Mai intai am pregatit pesto-ul si am prajit caju-ul impreuna cu semintele de pin (fara ulei) timp de 5 minute, pana cand s-au rumenit. Le-am macinat  apoi intr-un robot si le-am transferat intr-un blender, impreuna cu restul ingredientelor pentru pesto, pentru a le transforma intr-o pasta groasa si aromata.
   Apoi am curatat si filetat dorada. E o operatiune destul de simpla, daca aveti un cutit ascutit. Am pus pestele pe un tocator si am facut o taietura in spatele capului pana am ajuns la oase. Am facut o alta taiatura la coada si de acolo, am inceput sa tai spre cap, sprijinind cutitul de coloana. Cand am ajuns la taietura, am separat fileul. La fel am facut si pe partea cealalta a doradei.
   Am acoperit ambele bucati de peste (pe o parte si pe cealalta) cu sosul pesto si le-am pus in frigider, intr-un castron acoperit, pentru o ora.
   
   Intre timp am pregatit dressing-ul.  Am blenduit  zeama de lime, usturoiul, sosul de stridii si ghimbirul, apoi am taiat fructele pasiunii in doua si am scos pulpa, pe care am pus-o intr-o strecuratoare, pentru a scoate zeama. Am mancat cativa samburi si dupa ce m-am acrit de tot, i-am aruncat pe restul :). Am adaugat sucul in sos.
 
   Apoi partea cea mai complicata…am spart nuca de cocos :). Daaar, cu mare atentie, astfel incat sa obtin un castronel pentru salata :). Dupa ce am  reusit sa scot cateva bucati mai mari de pulpa, am taiat niste fasii cu ajutorul curatatorului de legume.
 
   Am scos dorada din frigider si am prajit-o intr-o tigaie in care am incalzit o lingura de ulei de rapita. Cam  4-5 minute pe fiecare parte.
   In sfasit, pentru salata, am turnat apa fiarta peste taiteii de orez si i-am lasat 5 minute sa se inmoaie. Apoi i-am clatit cu apa rece si i-am pus intr-un bol impreuna cu dressing-ul. Am adaugat busuiocul, ceapa verde taiata marunt si nuca de cocos si am amestecat bine.
   Si cu asta, salata a fost gata. Tot ce-a ramas de facut a fost sa le “cuplez” :).

 
   Pentru mine reteta asta a fost o revelatie. Este o combinatie exotica si delicioasa, diferita de retetele clasice.
 
   Daca va place, ma puteti sustine in concurs dand like retetei pe pagina de pe Facebook si lasand un comentariu la aceasta postare.
 
   Eu as cam vrea sa invat niste lucruri noi de la bucatarii restaurantului Cube :P. Voi ce spuneti, ati vrea sa le aflati de la mine? 🙂

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare Tagged With: electrolux, milano, peste

Previous Post: « Tort cu mousse de castane si ciocolata
Next Post: Multumiri si noi rezolutii »

Reader Interactions

Comments

  1. Cecilia says

    10/01/2012 at 7:14 pm

    Super reteta! Spune-mi te rog de unde ai luat fructul pasiunii? Vreau si eu sa o incerc :))

    Reply
  2. Adina says

    10/01/2012 at 7:14 pm

    Mmmm…suna foarte bine, sa stii. Chiar ma gandeam azi ca as vrea sa incerc ceva nou pe baza de peste, iar ce ai gatit tu mi se pare tare tentant 🙂

    Reply
  3. Andreea says

    10/01/2012 at 7:16 pm

    multumesc fetelor! fructul pasiunii am luat de la Carrefour Militari. cam 60 ron/kg costa. mai au si la Metro din cand in cand, dar in weekend n-aveau :). p.s. sarea de Himalaya poate fi inlocuita cu alt tip de sare 😛

    Reply
  4. Sisters'Kitchen says

    10/01/2012 at 7:18 pm

    Foarte bun, bafta!

    Reply
  5. Brindusa Scheaua says

    10/01/2012 at 7:32 pm

    Vai, Andreea ce bunatate ai facut tu aici. sunt innebunita dupa aromele astea! Succes.

    Reply
  6. Andreea says

    10/01/2012 at 7:39 pm

    multumesc mult! reteta trebuie incercata, e chiar delicioasa. am uitat sa zic ca lemongrass am gasit la Metro si daca insistati, cantaresc oamenii de acolo si 3 bete :). dar daca nu gasiti, nu-i problema, puteti sa nu-l adaugati. e destul de aromat ghimbirul.

    Reply
  7. Brindusa Danilescu says

    10/01/2012 at 7:56 pm

    o sa-i spun si lu’ Teo despre reteta ta… el e the chef.. eu doar ajutorul… dar mi-ai facut pofta 😀
    xo xo

    Reply
  8. Antonina says

    10/01/2012 at 8:08 pm

    M-ai dat gata, pe bune!! Peste, caju, fructul pasiunii? Sa mor nu alta de pofta! Bafta !!

    Reply
  9. Francisca says

    10/01/2012 at 8:24 pm

    Arata si sunt convisa ca si este delicios 🙂
    Succes!

    Reply
  10. Emily says

    10/01/2012 at 8:27 pm

    super super super combinatia, ador fructul pasiunii ♥
    bafta la concurs :*

    Reply
  11. Laura B says

    10/01/2012 at 8:44 pm

    m-ai dat gata cu reteta asta :)) o sa ii zi si lui Paul sa incerce…cam cat dureaza ca si timp pana e gata?

    Reply
  12. Miha S says

    10/01/2012 at 9:44 pm

    Arata super!o sa printez reteta pt tata:D succes!

    Reply
  13. Bogdan says

    11/01/2012 at 7:47 am

    Bafta la concurs, totul arata excelent! 🙂

    Reply
  14. Rayana says

    11/01/2012 at 8:15 am

    “daca” nu-si mai are rostul in propozitie :P. Da, imi place, si da, sper sa castigi si sa ajungi la Milano. Sa vezi atunci provocari pentru bucatarii de acolo :))

    Reply
  15. Andreea says

    11/01/2012 at 8:26 am

    va multumesc!:)

    Reply
  16. Mariana says

    11/01/2012 at 11:07 am

    Am dat intamplator peste blogul tau si de 2 ore citesc intruna 🙂 O sa pregatesc si eu reteta cu dorada si o sa te anunt cum a iesit! 🙂

    Reply
  17. Horia says

    11/01/2012 at 11:11 am

    Suna delicios si foarte exotic! N-am mai mancat dorada pana acum, dar m-ai convins sa incerc.

    Reply
  18. Zazuza says

    11/01/2012 at 1:18 pm

    placeeeee! dar ce ma fac eu cu voi, ca toti ati venit cu niste idei una si una! teoretic ar fi trebuit sa am un favorit, dar crezi ca pot?! bravo!

    Reply
  19. Andreea says

    11/01/2012 at 1:41 pm

    multumesc, Zazu! e bine ca nu-s limitate like-urile la o singura reteta 🙂

    Reply
  20. Anonymous says

    12/01/2012 at 6:41 pm

    Imi place! Succes Maria

    Reply
  21. Madalin says

    12/01/2012 at 6:42 pm

    a fost d e l i c i o s!! 🙂

    Reply
  22. manuela says

    13/01/2012 at 7:16 am

    Foarte bun,bafta !

    Reply
  23. nicoletta says

    13/01/2012 at 7:17 am

    supeeer!
    deja am o pofta nebuna
    cred ca o sa fac si eu reteta

    Reply
  24. iolanda says

    13/01/2012 at 7:28 am

    Ti-am urmarit retetele.Multa pasiune si talent! Felicitari!

    Reply
  25. Mihaela.D says

    13/01/2012 at 7:57 am

    Super reteta !

    Reply
  26. Louise says

    13/01/2012 at 10:43 am

    Apreciez reteta ta .succes!

    Reply
  27. Liza says

    14/01/2012 at 8:17 am

    Mi-a placut mult faptul ca ai facut un castronel din nuca de cocos 🙂 Ai imaginatie!

    Reply
  28. claudia says

    14/01/2012 at 11:01 am

    Ce pofta mi-ai facut…,arata excelent!succes!

    Reply
  29. Andreea says

    14/01/2012 at 8:03 pm

    multumesc tuturor pentru sustinere! >:D<

    Reply
  30. Bianca says

    14/01/2012 at 8:28 pm

    Arata delicios!!!

    Reply
  31. Anda says

    15/01/2012 at 8:58 am

    Arata extraordinar 🙂 Trebuie sa incerc si eu ! Mult succes !

    Reply
  32. aurora.h says

    15/01/2012 at 10:03 am

    Pestele este placerea mea.Astazi incerc sa gatesc si eu… buna idee! succes!

    Reply
  33. Diana Pop says

    15/01/2012 at 10:37 am

    Felicitari pentru blog si pentru toate retele de pe el! Am gasit multe idei originale si delicioase pe pagina ta, iar reteta de fata e urmatoarea pe lista mea de ,,what to cook next,,.

    Reply
  34. LuLu says

    15/01/2012 at 6:50 pm

    Peste Yamiiiiiiii 🙂

    Reply
  35. Miruna S. says

    16/01/2012 at 8:15 am

    Te urmaresc de mult, dar nu am zis nimic pana acum :).
    Insa cred ca e momentul sa-ti spun ca imi plac retetele tale, iar asta e intr-adevar deosebita!
    Succes!
    Miruna

    Reply
  36. Familia Petre says

    16/01/2012 at 9:01 am

    Draga Andreea, vreau doar sa iti declar in numele familiei mele: Sarut-mana pentru masa! Am gatit aseara reteta ta si a fost delicioasa! 🙂

    Reply
  37. Anonymous says

    16/01/2012 at 12:17 pm

    bun:)

    Reply
  38. Anonymous says

    16/01/2012 at 12:19 pm

    Pare delicios…

    Reply
  39. Alexandra says

    16/01/2012 at 12:20 pm

    Arata excelent si sunt convisa ca este si foarte delicios!:)

    Reply
  40. ellebar says

    16/01/2012 at 12:21 pm

    delicios, deci fructul pasiunii se prepara in Romania dar e nevoie de ingrediente straineze 🙂

    Reply
  41. Felix Prican says

    16/01/2012 at 12:27 pm

    arata bine, mi-ar placea sa si gust :))

    Reply
  42. George says

    16/01/2012 at 12:30 pm

    Arata delicios!

    Reply
  43. Anonymous says

    16/01/2012 at 12:44 pm

    arata super si cred ca are un gust…bafta multa!

    Reply
  44. Adi says

    16/01/2012 at 12:45 pm

    Arata super bine!

    Reply
  45. Ana-Maria says

    16/01/2012 at 1:01 pm

    Felicitari pentru toate “creatiile” tale culinare si rabdarea cu care ne inveti si pe noi “ce e bun”! 😉

    Reply
  46. CiprianC says

    16/01/2012 at 2:30 pm

    Andreea nu prea am timp sa gatesc ceva acum, dar o sa imi fac un ceai cu lemongrass, fructul pasiunii si ghimbir de la Twinings :))

    Reply
  47. Mari says

    16/01/2012 at 6:06 pm

    Arata foarte bine si sunt convinsa ca este delicios!

    Reply
  48. dana says

    17/01/2012 at 7:01 am

    buuun.succes!

    Reply
  49. uca says

    17/01/2012 at 7:59 am

    Reteta este fenomenala 🙂

    Reply
  50. Oana M says

    17/01/2012 at 8:52 am

    Numai din priviri si e senzational de gustos !!! Gata, e pe lista mea.

    Reply
  51. Edi says

    19/01/2012 at 7:08 am

    Foarte buna pare, am mancat ceva asemanator in Franta si mi-a placut mult! Bafta la concurs! 😉

    Reply
  52. manuela tanase says

    19/01/2012 at 7:11 am

    Mereu patesc la fel: sunt la munca, intru pe blogul tau si raman cu gandul la cate-un fel de mancare pe care il visez pana ajung seara acasa. Azi e Dorada day 😉

    Reply
  53. Ariana says

    19/01/2012 at 10:09 am

    Am un singur cuvant: delicios!

    Reply
  54. Lie says

    19/01/2012 at 8:47 pm

    imi place, dar de mancat, cand mananc si eu? 🙂

    Reply
  55. Alexandra N. says

    19/01/2012 at 8:48 pm

    sis, te sustin! fugi la Milano! :))

    Reply
  56. Alina says

    19/01/2012 at 9:12 pm

    Ce bine arata! 🙂

    Reply
  57. Hermina P. says

    19/01/2012 at 9:46 pm

    imi place mult reteta! succes!

    Reply
  58. Anca S says

    19/01/2012 at 10:45 pm

    e unul dintre felurile de mancare preferate de sotul meu! cred ca il voi face foarte fericit :D.

    Reply
  59. Raluca says

    20/01/2012 at 7:21 am

    Arata foarte bine! mi-ai dat o idee pentru weekend…

    Reply
  60. Anonymous says

    20/01/2012 at 10:58 am

    bafta!

    Reply
  61. Didyscout says

    20/01/2012 at 11:02 am

    Delicios cu siguranta 🙂 succes!

    Reply
  62. Remus says

    20/01/2012 at 3:16 pm

    Exceptional! Foarte tare reteta.

    Reply
  63. Jean says

    20/01/2012 at 3:28 pm

    Sunt curios cum e Dorada gatita asa… Pana acum am mancat numai facuta la gratar sau pe pat de sare. Poate cine stie… intr-o zi o sa incerc si reteta asta 🙂

    Reply
  64. geanina says

    20/01/2012 at 3:44 pm

    esti un fenomen! succes!

    Reply
  65. anamaria says

    20/01/2012 at 4:13 pm

    pare atat de bun .. :X

    Reply
  66. Ioana G. says

    20/01/2012 at 6:20 pm

    din cate imi dau seama, nu e foarte complicata reteta, desi e de mare efect 🙂

    Reply
  67. Alina R. says

    20/01/2012 at 6:47 pm

    Delicios, sanatos si cu un aspect deosebit :D!!! Foarte interesant!!1

    Reply
  68. Ivo Baxant says

    20/01/2012 at 6:58 pm

    Arata bine! 🙂

    Reply
  69. Ivo Baxant says

    20/01/2012 at 7:18 pm

    Arata bine :)!

    Reply
  70. Roxana Scraba says

    20/01/2012 at 8:03 pm

    Niiice. O sa incerc si eu. Felicitari Andreea.

    Reply
  71. Alina says

    20/01/2012 at 11:17 pm

    cam de multisor nu prea dau prin bucatarie si mi-ai dat o idee geniala de revenire in forma cu aceasta reteta 🙂 mult succes!!

    Reply
  72. Alina says

    20/01/2012 at 11:24 pm

    cam de multisor nu prea dau prin bucatarie si mi-ai oferit o idee geniala de revenire in forta cu aceasta reteta 🙂 mult succes!!

    Reply
  73. cata ivan says

    21/01/2012 at 7:39 am

    arata intr-un fel… trebuie sa fie delicios!

    Reply
  74. Anonymous says

    21/01/2012 at 8:04 am

    arata fantastic! mult succes!! :*

    Oxana P

    Reply
  75. Adina says

    21/01/2012 at 1:58 pm

    arata foarte foarte apetisant 🙂

    Reply
  76. Anonymous says

    21/01/2012 at 5:18 pm

    Ti-am citit o parte din retete. esti super talentata. bafta!

    Reply
  77. Luminita says

    22/01/2012 at 9:22 am

    Multa bafta Andreea! Sunt convinsa ca reteta este un adevarat succes! 🙂 sper sa castigi concursul!

    Reply
  78. Crina says

    22/01/2012 at 9:23 am

    Uau, ce bine arata! Si sigur este cel putin la fel de gustos!! Multa bafta in concurs, Andreea!

    Reply
  79. deea c. says

    22/01/2012 at 4:11 pm

    Arata foarte bine… mult succes!

    Reply
  80. Diana says

    22/01/2012 at 5:11 pm

    Wow… arata super

    Reply
  81. Madi says

    22/01/2012 at 5:13 pm

    It looks really nice!O sa incerc aceasta minunata reteta..mai ales ca imi place pestele la nebunie!mult succes!

    Reply
  82. Delia says

    22/01/2012 at 7:20 pm

    Yummy!!!Arata delicios!!!

    Reply
  83. razvan b says

    23/01/2012 at 3:50 pm

    Suna delicios…acum astept sa ne gatesti si noua 😀

    Reply
  84. Adina says

    23/01/2012 at 7:05 pm

    arata super! cred ca e delicios!!!

    Reply
  85. Anonymous says

    24/01/2012 at 10:31 am

    Yammmy

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Banoffee pie

Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles cu maia

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chifteluțe cu sos curry

Mâncare de cartofi

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·