• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Multumiri si noi rezolutii

25/01/2012 By Andreea 5 Comments

   Trebuie sa incep postul acesta cu cele mai mari multumiri pentru toti cei care m-au votat si m-au sustinut in concursul Electrolux Passion4Cooking – Cina la Cube Milano. Ieri am aflat vestea minunata ca ma numar printre cei 5 castigatori ai excursiei. Nu va puteti imagina cat de entuziasmata sunt si cate planuri imi fac. Cate lucruri citesc despre Milano si la cate poze cu The Cube ma uit. Stiu ca va fi cea mai spectaculoasa experienta culinara din viata mea de pana acum, asa ca numar zilele si orele pana pe 14 februarie :).
 
   Uitandu-ma in urma, ma si vad citind mailul care anunta concursul iar eu, neincrezatoare, zic “n-am nici o sansa, n-are rost sa particip”. Dar dupa ce m-am intors din vacanta de Anul Nou, am primit un reminder si mi-am zis ca n-ar strica sa incerc. Si uite ca trei saptamani mai tarziu, scepticismul meu s-a facut de ras.
   Lectia numarul 1: nu renunta inainte de a incerca. Lectia numarul 2: chiar daca nu crezi ca esti popular, nu stii niciodata cati prieteni te pot sustine :). Inca o data, multumesc!

   Mai departe vreau sa va povestesc putin despre ce planuri am eu in materie de stil de viata si alimentatie. Nu pentru anul asta, ci pentru cat mai mult timp.
    Dupa sarbatori am tras o linie si am concluzionat ca “relaxarea culinara” nu-i de mine. Si sa nu va inchipuiti ca am mancat porc, cozonac sau sarmale. Dar, mi-a mai scapat cate o prajitura, niste bucati de paine, un pumn de seminte sau un pahar de Cola (?!). Nu in cantitati mari. Dar destul cat sa nu ma simt prea bine cu mine. Si mi-am zis ca trebuie sa gasesc o solutie echilibrata pentru alimentatia mea.
    Si dupa cate lucruri am citit despre mancarea sanatoasa, despre alternativele pentru produsele animale, despre beneficiile superalimentelor despre care nu mai auzisem niciodata si despre importanta miscarii, am decis sa le adun intr-o reteta personalizata pentru ca sa fiu eu fericita :).
  
   Asa ca, scopul e sa consum cat mai putine produse de origine animala, sa cresc cantitatile de fructe si legume proaspete, sa mananc doar cereale integrale, cat mai putina paine si zahar spre deloc.
    Nu ma intrebati care sunt criteriile medicale pentru care am ales asta, pentru ca nu sunt nutritionist sau medic si n-as putea sa va explic in detaliu. Dar va pot oferi cateva surse de informatii pe care sa le judecati singuri. Oricum, cred ca nu e contestat de nimeni faptul ca alimentele proaspete si neprocesate aduc cele mai multe beneficii organismului.
 
   Sa trec la exemple concrete. De cateva saptamani incerc sa mananc cat mai multe alimente raw, multe feluri de mancare vegane (fara produse de origine animala), putine lactate, 1-2 oua (ecologice) pe saptamana, peste sau fructe de mare poate o data pe saptamana si carne (pe cat posibil din surse ecologice) in cea mai mica masura (de 2-3 ori pe luna).
 
   Pana acum a functionat regimul asta si ma bucur ca ma simt bine si ca am destula libertate sa incerc o reteta, fara a fi constransa de vreo restrictie alimentara. Adica, daca vreau sa fac intr-un weekend pancakes sau ochiuri in apa (un nou hit al mic dejunului de duminica:) ), nu ma opreste nimic. Dar am grija ca in restul zilei, painea pe care o mananc sa fie raw (din seminte), langa oua sa am si o salata din legume proaspete, iar pe clatite sa pun miere sau fructe.
 
   Nu pare un regim revolutionar, dar cred ca iti trebuie destul de mult echilibru sa il mentii o perioada lunga de timp. Asa ca, sper sa nu ma dezamagesc :).

    Desi dulciurile cu mult zahar, unt si frisca nu se regasesc in descrierea de mai sus, nu o sa va lipsesc de ele. Chiar daca vor aparea mai rar, tot le voi pregati, macar pentru altii. Nu de alta, dar mi se pare mai distractiv sa le fac decat sa le mananc :).
   Si ca sa intelegeti de ce pot renunta asa usor la ele, uitati ce am descoperit : cheesecake-ul raw cu mac si stafide.

   Reteta o gasiti la Olivia si credeti-ma, trebuie sa o incercati! Este cu mult peste multe deserturi traditionale si as putea sa inlocuiesc oricand prajitura clasica cu branza cu aceasta varianta. Mie mi-a creat dependenta :). Un sfat totusi: daca incercati reteta cu gramajele respective, folositi o tava foarte mica (sub 20 cm diametru) deoarece crema nu este destula pentru a se ridica 4-5 cm intr-o tava mai mare. Sau, dublati cantitatile, n-o sa va para rau! 😀

   In urmatoarele zile voi posta variante de mic dejun-uri sanatoase, care se pot face fara efort si se pot adapta oricarui stil de viata.

Filed Under: news Tagged With: cheesecake

Previous Post: « Dorada in pesto de caju cu salata thailandeza cu cocos si fructul pasiunii
Next Post: Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    26/01/2012 at 8:06 am

    Felicitari si have fun! Milano e boring dar experienta culinara sigur va fi impresionanta! Si sa stii ca a contat si preparatul, nu numai voturile!

    In alta ordine de idei, am vazut ca-i destul de costisitor un regim raw si repetitiv. Asta, desigur, daca nu ai aparatura speciala pentru deshidratat sau cultivat germeni. Sa vedem cat rezisti 😀

    Reply
  2. Andreea says

    26/01/2012 at 9:12 am

    Nu cred ca in doua zile o sa am timp sa ma plictisesc, ceva tot o sa gasim de vizitat :). Iar in ultima zi mergem si la Roma, iar acolo sigur nu e boring.

    E costisitor sa mananci raw daca mananci numai caju, nuci braziliene si zmeura in afara sezonului.
    Vreo 20 de painici raw (din seminte de in, floarea soarelui, dovleac si rosii uscate) costa cam 12 ron iar eu le mananc intr-o saptamana. Chiar daca un cheesecake raw, mic, ce-i drept, costa cam 20 ron, e foarte consistent, iar cheesecake-ul cu branza ajunge (ala mare) la vreo 40 de ron. Deci cam tot acolo e.
    Daca mananci si mancare gatita (deci incluzi cartofi, orez, fasole, paste) nu mai e asa scump.
    Deci n-o sa mananc doar raw, o sa fie o combinatie care sa ma satisfaca inclusiv financiar :). Nu o iau ca pe o incercare careia trebuie sa-i rezist pentru ca nu imi e greu sa mananc asa si nici inainte nu mancam prea multe porcarii, doar ca scapam la dulciuri cu mult zahar :(. Iar astea sunt primele care trebuie evitate cat mai mult.
    Regimul asta nu e despre a exclude anumite alimente (carne, lactate, zahar) ci despre a include cat mai multe alimente sanatoase.

    Reply
  3. Andie says

    26/01/2012 at 10:12 am

    Asa, exact asa ziceam si eu! Echilibrul mi se pare cel mai important in alimentatie, iar mancarea proaspata nu are cum sa-ti faca rau 🙂
    Eu inca n-am incercat cheesecake raw pentru ca a vrut mama neaparat sa facem un alt tort, dar saptamana viitoare nu-mi mai scapa.
    Bravo si pentru concurs si sa te bucuri de fiecare clipa! Remember: good things happen to good people!
    Te pup!

    Reply
  4. Alice says

    26/01/2012 at 7:36 pm

    Distractie maxima la Milano!

    Reply
  5. Andreea says

    27/01/2012 at 1:49 pm

    Andie,daca saptamana viitoare nu-l faci, terminam prietenia :)).
    Alice, multumesc! :*

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Desert de weekend

Cheesecake raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Oua turcesti

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·