Ideea acestei salate a pornit de la un mix de roșii cherry colorate pe care am vrut să le folosesc într-o salată mai specială. Am ajuns să le combin cu niște nectarine, brânză de capră și fistic și am obținut o salată foarte aromată și fresh.
Salată de roșii cu nectarine și brânză de capră
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
- 400 gr roșii cherry (mai multe soiuri)
- 2 nectarine (sau piersici)
- 100 gr brânză de capră rulou
- câteva frunze de busuioc
- 20 gr fistic
Pentru dressing
- 2 linguri de oțet balsamic
- o linguriță de miere
- o lingură de ulei de măsline
- sare
Preparare
- Într-un borcan cu capac se amestecă bine toate ingredientele pentru dressing.
- Fisticul se prăjește într-o tigaie fără ulei timp de 5 minute, cât să se rumenească puțin. După ce se răcește, se toacă grosier.
- Se taie roșiile și nectarinele felii și se așază pe un platou. Se adaugă brânza ruptă bucăți, frunzele de busuioc, se toarnă dressing-ul, iar la final se presară fisticul tocat.
Leave a Reply