Oladi
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 ou
  • 330 ml chefir (sau sana, iaurt de băut)
  • 150 gr făină
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
Preparare
  1. Într-un bol se bate oul.
  2. Se adaugă chefirul și se amestecă bine cu un tel.
  3. Se adaugă făina și bicarbonatul și se omogenizează aluatul cu telul.
  4. Se încinge bine o tigaie pe foc, apoi se unge cu un strop de ulei de floarea soarelui.
  5. Se pun în tigaie câte două linguri de aluat pentru fiecare oladi.
  6. Se prăjesc timp de 2 minute pe fiecare parte (se poate adapta timpul și în funcție de intensitatea focului).
  7. Oladi se servesc cu smântână și gem sau fructe proaspete și sirop de arțar.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/08/oladi.html