• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftelute de risotto (risotto cakes)

17/08/2014 By Andreea 2 Comments

Dupa risotto-ul cu galbiori facut acum ceva timp, am ramas cu vreo doua portii in plus. Pentru ca dupa ce se raceste, risotto-ul nu mai are acelasi farmec, am facut cateva chiftelute de risotto, mai exact, risotto cakes, asa cum imi propusesem eu de mai demult.

Au fost muuult mai usoare de facut decat mi-am imaginat si ne-au placut mult mai mult decat risotto-ul in sine.

chiftelute de risotto

Eu am folosit cam 300 gr de risotto cu galbiori, dar puteti folosi orice tip de risotto.

Am mai avut nevoie de:

jumatate de cana de pesmet
1 ou
20 gr cascaval de capra, taiat in cubulete
2 linguri ulei de masline

Intr-un castron am pus risotto-ul rece, peste care am spart oul si am turnat jumatate din cantitatea de pesmet. Am framantat putin compozitia si apoi, cu mainile curate, am format in jur de 6 bile. In mijlocul lor am pus cate un cub de cascaval si apoi le-am aplatizat in forma unei chiftele.

Le-am trecut pe toate prin pesmet si apoi le-am prajit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline, timp de 4 minute pe fiecare parte.
Am asezat langa ele o salata lejera, care s-a potrivit numai bine.

chiftelute de risotto-2

Cascavalul topit din mijloc si crusta crocanta au fost pur si simplu perfecte, aceste chiftelute de risotto, depasindu-mi asteptarile. Daca ramaneti vreodata cu risotto in plus, trebuie sa le incercati si voi. De fapt, mai bine faceti una, doua portii in plus ca sa va asigurati ca incercati si chiftelutele.

Save

Articole asemanatoare:

  • Risotto cu ciuperciRisotto cu ciuperci
  • Quiche cu galbioriQuiche cu galbiori
  • Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pinChiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin
  • Chiftelute indoneziene de porumbChiftelute indoneziene de porumb

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: chiftelute, ciuperci, orez, risotto

Previous Post: « Prepelite la cuptor si piure de cartofi cu parmezan si lamaie
Next Post: Recomandari de vacanta – Thassos »

Reader Interactions

Comments

  1. Gloria says

    26/08/2014 at 10:08 pm

    Adica arancini, in varianta originala cu mozzarella 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    26/08/2014 at 10:11 pm

    Da, cam asa ceva, doar ca au forma de chiftelute si nu de mingiute (aka portocale 🙂 ) ca arancini :). In rest, cam aceleasi ingrediente.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Bezea cu lime, cocos si zmeura

Prajitura St. Honoré

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scrambled eggs (oua cremoase)

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

focaccia cu struguri

Focaccia cu struguri (schiacciata all’uva)

feta la cuptor

Feta la cuptor

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)

Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2019 · Taste Bazaar ·