• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Recomandarile saptamanii II

12/05/2014 By Andreea Leave a Comment

Saptamana aceasta s-au adunat mai multe lucruri pe care as vrea sa vi le recomand. Unele sunt produse pe care le-a incercat si care mi-au placut, iar altele, evenimente pe care le apreciez si le sustin. Sunt doar parerile mele si nu au scop publicitar.

Ieri am fost la a VIIa editie a targului Raw Generation Expo, unde m-am bucurat sa gasesc multi expozanti, producatori sau distribuitori de alimente si produse naturale si sanatoase.

Am observat ca de la an la an apar din ce in ce mai multe ferme ecologice si restaurante sau cofetarii raw vegan iar lucrul asta e foarte important pentru ca ofera diversitate si o accesibilitate din ce in ce mai mare consumatorilor.

Eu mi-am ales cateva legume (mangold, kale verde si macris) de la Legume fericite, kale rosu de la Green your life, faina de tapioca de la Sano Vita, un detergent de vase ecologic de la Obio si radacina de turmeric de la Bazarul cu mirodenii. Alte produse pe care le-am gasit la targ, insa nu am cumparat de acolo, pentru ca le am deja acasa, au fost cosmeticele Sabio. Imi plac in mod deosebit samponul solid, crema de fata si demachiantul.

De la standurile cu mancare, am ales niste chipsuri din seminte de in de la Delicious Raw, cateva bombonele de la Ostraw vegan (cele cu canepa au fost delicioase) si o prajitura cu lime si un cinnamon roll de la Rawyal brunch and cakes.

   Tot in weekend am vizitat rapid si Targul Mestesugarilor de la Muzeul Taranului Roman si am luat cateva produse de la Fagurele cu miere, un magazin cu produse apicole de la care cumpar deja de cativa ani. De data aceasta am ales un borcan cu miere de balta (desi suna ciudat, e delicioasa!), o sticluta de propolis si o cutiuta de polen crud. Mie polenul uscat nu-mi place deloc, dar cel crud e foarte bun si dulceag. Avand in vedere beneficiile pe care polenul le are (proteine, minerale si complex de vitamine B), ma bucur ca am gasit o varianta pe care sa o pot consuma chiar cu placere.

Prin magazine am mai gasit doua produse care merita promovate :). Branza halloumi de la Lidl (aprox 12 ron 250 gr) care a fost foarte gustoasa si niste batoane, Nutribon, pe care le-am gasit la Mega Image. Mi se intampla destul de des sa mi se faca foame sau pofta de ceva dulce cand sunt pe drumuri si atunci caut cu disperare o gustare sanatoasa pe rafturile magazinelor. De cele mai multe ori ma resemnez cu o banana, pentru ca nu gasesc ceva fara zahar sau aditivi.Asa ca am fost foarte fericita sa gasesc un baton fara zahar, unt, faina, ci doar prune uscate, nuci, alune de padure si condimente.

   La final va spun ca in perioada 16 – 23 mai se desfasoara Saptamana restaurantelor, un proiect organizat de asociatia Romania culturala, care isi propune sa promoveze restaurantele de top (momentan doar din Bucuresti), oferind diferite oferte si discounturi semnificative. Puteti vedea lista restaurantelor pe site-ul proiectului cu tot cu ofertele lor si va recomand sa faceti rezervare din timp direct din aplicatia de pe Facebook. Sunt multe locuri frumoase cu mancare excelenta, printre care Ago si Bon, la care planuiesc sa ajung si eu.

O saptamana frumoasa va doresc!

 

Articole asemanatoare:

  • Supă cu lapte de cocos, creveți și legumeSupă cu lapte de cocos, creveți și legume
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume
  • Ciorba radauteanaCiorba radauteana

Filed Under: recomandari Tagged With: legume, recomandari

Previous Post: « Mix de seminte
Next Post: Despre lucrurile care ne fac viata mai usoara – cutia Cooku Bau »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscotti cu fistic si merisoare

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvisuri calde cu ton

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·