Probabil ati mai auzit sau citit despre cutia Cooku Bau: pe bloguri, la tv, la radio sau pe facebook, pentru ca au aparut peste tot. Asta pentru ca Geami si Chichi (Cristina si Cristi) au avut o idee geniala, sa livreze oamenilor care isi doresc sa gateasca acasa, dar n-au timp de cumparaturi sau chef sa arunce resturi de mancare, o cutie cu ingrediente gata pregatite.
Va spun sincer ca initial mi-a placut mult mesajul lor de incurajare a gatitului acasa si de a reduce mancarea aruncata, insa nu prea m-am regasit in publicul tinta. Eu, blogger culinar care are o pasiune pentru gasirea retetelor noi si cumparaturile de ingrediente proaspete, nu ma vedeam comandand prea curand o cutie, dar cumva s-au aliniat planetele si mi-au aratat ca mai bine nu ma grabeam cu aceasta concluzie.
Am avut ocazia sa incerc acum doua saptamani o cutie Cooku care a continut ingredientele pentru 3 retete: figarui de vita cu sparanghel, pui lipicios cu garnitura de cartofi noi si salata tabbouleh cu halloumi.
Tare mult mi-a placut cutia si modalitatea de ambalare. Totul era etichetat foarte inventiv, fiecare ingredient avand indicat numarul retetei pentru care trebuia folosit “1”, “2” sau “3”. Am primit si retetele pentru fiecare fel de mancare, un jurnal in care sa pun retetele si o manusa de bucatarie, toate foarte frumos ilustrate si colorate. Cand am inceput sa scot ingredientele, ma simteam ca in dimineata de Craciun :)). Recunosc ca aveam emotii sa nu lipseasca ceva, dar toate au fost la locul lor, ambalate cu grija, chiar in punguta termoizolanta, ingredientele care trebuiau sa stea la rece.
Am inceput chiar in prima zi in care am primit-o cu tabbouleh-ul cu halloumi. Trebuie sa va spun ca am macat 3 (trei!) portii! A fost absolut delicios! A doua zi am lasat de dimineata carnea de vita la marinat si seara am facut frigaruile, foarte bune si ele, iar a treia zi, am avut mai mult timp si am facut reteta cea mai solicitanta, adica aripioarele de pui in sos lipicios de soia, cu susan si cartofi noi fierti si apoi prajiti, cu putin usturoi verde, o mancare de rasfatat la sfarsitul unei saptamani grele.
Ce mi-a placut a fost ca portiile au fost foarte mari, din tabbouleh si pui, putand hrani chiar trei persoane. Insa ce m-a incantat a fost ca Cooku Bau m-a scos din incurcatura in saptamana aceea. Asa mi-am dat eu seama ca de fapt nu am timp sa fac cumparaturi asa cum mi-as dori si nici inspiratie n-am mereu, asa ca raman de multe ori in pana de idei. Cum ar fi azi, cand, intoarsa de pe drumuri dupa un weekend obositor, nu am nimic in frigider si a trebuit sa iau pizza in drum spre casa. Pizza care costa 20 de ron, adica fix cat costa o portie de mancare bine calculata din punct de vedere nutritiv, sanatoasa si proaspata de la Cooku Bau.
Deci, daca v-ati saturat de pizza sau mancare chinezeasca, n-ar fi rau sa-i dati o sansa cutiei de gatit. Desigur, va trebui sa intrati in bucatarie intre 15 si 45 de minute, sa puneti cap la cap ingredientele, insa asta e partea cea mai distractiva, credeti-ma! 😉
In plus, de curand, Cooku Bau a lansat impreuna cu draga mea, Andie, o cutie vegetariana, cu retete fara carne, super inventive si gustoase. Puteti sa si castigati una, daca intrati pe blog la Andie si lasati un comentariu despre ce retete vegetariene ati vrea sa gasiti in cutia Veg.
La final va las cu doua din sfaturile mele de capatai: gatiti acasa si aruncati cat mai putina mancare!
Mira says
Hmmm…Imi place tare mult ce vad si citesc