De cele mai multe ori, cand am dileme de genul “noi ce mai mancam maine?”, o cutie de naut fiert si o punga de vinete congelate sunt o binecuvantare.
Daca am patrunjel si vreo doua rosii, execut rapid un hummus plus un castron de tabbouleh. Daca reteta de hummus, n-a suferit modificari in timp, cea de tabbouleh, s-a imbunatatit. Adica, m-am prins eu ca salata asta e despre patrunjel. Mult si bine maruntit patrunjel. Il tai foarte foarte marunt si il amestec doar cu rosii si bulgur. Proportiile ar fi de 5 legaturi de patrunjel, o rosie taiata marunt si doua linguri de bulgur. Putin ulei de masline, zeama de lamaie si sare, atat mai pun. Este perfect asa, pentru ca asta e farmecul tabbouleh-ului, sa simti aroma patrunjelului.
Acum i-am mai adaugat si o lingura de za’atar. Am vazut prima oara versiunea home made la Andie si am zis ca neaparat vreau sa fac si eu.
Asa ca, am prajit doua linguri de susan si le-am amestecat cu o lingura de oregano, una de cimbru (ambele uscate si maruntite), o lingura de sumac, o lingurita de coaja de lamaie si sare.
Acest condiment l-am folosit si la a doua gustare pe care am descoperit-o de curand si care a ajuns sa-mi placa mai mult decat salata clasica de vinete : baba ganoush.
Vinetele (cam 300-400 de grame) se decongeleaza sau se coc si se curata, se scurg de zeama si se amesteca impreuna cu doua linguri de tahini (pasta de susan), o lingura de zeama de lamaie, doi catei de usturoi maruntiti, o legatura de patrunjel si sare. Pentru ca de cele mai multe ori nu am timp sa toc vinetele, fac pasta cu blenderul.
Ambele retete se prepara in maxim 10 minute si pot fi mancate cu lipie, pe care, eu de obicei o cumpar.
Pentru weekendul asta am planuri mari din punct de vedere culinar, acum sa vad ce o sa pot duce pana la capat :). Vedem saptamana viitoare.
Weekend frumos, tuturor! Cu sau fara cod rosu :).
Brindusa Scheaua says
asa e, Andreea. Tabouleh e despre patrunjel 🙂 Incearca sa pui si putina ceapa tocata marunt. Asa e putin mai spicy. Si putina menta proaspata.
O sa incerc si eu reteta de zaatar. Ca tocmai am primit o punga cu sumac 😉
Catalina says
Si niste bobite de rodii. Cel putin eu asa mananc de la un nene sirian care are magazinas pe langa biroul meu. Salata are foarte mult patrunjel dar si bulgur, rosii si parca ceapa.
Andreea says
Brindusa, asa e, ii lipseste menta. Dar asta pentru ca nu prea imi place cu menta proaspata si n-am avut la indemana uscata.
Cata, bobite de rosii pun si eu cand am, si-mi place :D.