Dupa ce am vazut primele doua sezoane din Masterchef US, am zis sa vad si eu pentru ce e atat de renumit Gordon Ramsay :). Si pe langa retetele scrise, am gasit si cateva filmulete pe YouTube cu el in actiune. Si cateva din ele m-au lasat cu gura cascata :P. Are intr-adevar niste tehnici deosebite si se misca atat de repede incat iti da impresia ca e foarte simplu ce face el :). Asa ca am incercat si eu vreo cinci retete de-ale lui weekendul trecut.
Am inceput sambata cu un piept de rata. Am avut un piept micut, fara grasimea aceea specifica ratei, pe care l-am folosit cu tot cu piele.
L-am crestat pe partea cu piele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Am prajit carnea cam 5 minute pe fiecare parte dupa care am turnat peste ea doua linguri de miere si vreo doua-trei de sos de soia. Am lasat sa se glazureze pieptul cam 3-4 minute. L-am scos din tigaie si dupa ce s-a racit putin, l-am taiat felii.
Pentru garnitura am pus in apa fiarta 200 de grame de pastai ‘fideluta’ si le-am lasat doar 3 minute, cat sa ramana crocante. Fasolea se curata de capete inainte de a fi pusa la fiert.
Am prajit cam o mana de alune de padure (fara ulei), le-am maruntit si le-am amestecat cu pastaile, ulei de masline, otet balsamic si sare.
Puteti vedea modul de peparare aici.
Rata a fost foarte gustoasa si chiar frageda iar pastaile au fost delicioase.
Honey roast duck with hazelnut green bean salad, done! 😀
Antonina says
O da!! o combinatie pe care o ingragesc maxim.. pe langa rata umpluta cu struguri.. Super arata!
Zazuza's Gulaschsuppe says
ce rafinat, ce imbietor!