Nu obisnuiesc sa gatesc prajeli. Se intampla o data, de doua ori pe luna. De data asta a fost un fel de “cererea cititorilor” si a trebuit sa ma conformez :).
Asa ca dupa ce am terminat ciorba de gaina, am pregatit ingredientele de mai jos si m-am apucat de treaba.
jumatate de piept si doua aripioare de pui
1 ou
o conserva de ananas bucati
doua cepe rosii medii
jumatate de ardei gras
un morcov
5 linguri otet (eu am folosit otet din vin rosu)
3 linguri de miere
5 linguri de sos de rosii
3 linguri de sos de soia
doua linguri de sos chilli
2 linguri amidon de porumb
o lingurita de tahini (pasta de susan)
100 ml ulei de masline
150 gr orez negru (puteti folosi taitei de orez)
sare
Pieptul de pui l-am taiat in bucati/fasii mici. Am batut oul si l-am amestecat cu o lingura de amidon. Am lasat carnea la marinat in compozitia asta cam 15 minute.
Am facut sosul din otet, miere, sos de rosii, sos de soia, sos chilli, o lingura amidon, tahini, o lingura de ulei de masline si sare.
Am prajit puiul cam 20-30 de minute pana s-a rumenit putin si l-am scos intr-o farfurie pe care am pus niste servete de hartie sa mai absoarba din ulei.
Am taiat morcovul si ardeiul bastonase, iar ceapa rondele. Intr-un ceaun (pt ca nu am wok 🙁 ) am incins cam 5 linguri de ulei si la foc mare am prajit legumele pana s-au inmuiat putin – cam 7 minute.Am mai pus putina sare.
Am adaugat peste ele carnea si ananasul, le-am amestecat bine si am turnat si sosul peste ele. Le-am mai fiert in jur de 7 minute.
Separat, am fiert orezul negru cu sare.
Am ‘ornat’ totul cu niste fire de chives (ceapa verde foarte subtire) si a fost perfect :).
Timp: 45 minute
Portii: 4
Costuri: 20 ron
Unde gasiti
- sos de soia, sos chili, tahini – in supermarket-uri la raftul de produse internationale/condimente
- orez negru am vazut la Plafar (aprox 20 ron/ 500 gr)
- chives am gasit la Kaufland, la legume si fructe, sub denumirea ‘arpagic’, direct in ghiveci – 5 ron
Alina says
Suna delicios de bine!! Mi-ar placea sa ma chinuie putin talentele in bucatarie in acest weekend 🙂
Imi poti recomanda o bautura potrivita?
Andreea says
Nu sunt o mare cunoscatoare de bauturi.Ce am mereu in casa este vinul alb si rosu demidulce. Cumva nu mi s-ar parea potrivit cel rosu pentru felul asta de mancare (poate pt ca are pui :))), deci as zice ca un vin alb.Sau roze. Da, mai bine roze :D.
Sa-mi spui daca ti-a placut.
Bucatareala placuta! 🙂