• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sufleu de mere cu gem de caise

11/03/2011 By Andreea 1 Comment

Pentru cina de 8 martie am ales un desert simplu, in functie de ingredientele pe care le aveam prin casa, un sufleu de mere cu gem de caise. In plus, vroiam sa folosesc din nou vasele ramekin pentru ca-mi place mult ideea de a manca desertul dintr-un castronel individual :).

Ingrediente:
3 mere medii
5 linguri gem de caise
o lingurita de coaja de lamaie si portocala
2 linguri de zahar brun
50 ml apa
2 linguri de unt
o lingura de faina
200 ml lapte
3 oua (galbenusurile separate de albusuri)
frisca lichida

Am curatat merele si le-am taiat in bucati. Le-am pus intr-o tigaie cu o lingura de gem, apa, coaja de lamaie si portocala si zaharul. Le-am lasat sa se coaca in jur de 15 minute, cu un capac deasupra (am amestecat in ele cam de 4-5 ori). Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca.

Intr-o alta oala mica am topit untul si am pus peste el faina. Dupa ce le-am amestecat foarte bine, am adaugat treptat laptele. Am fiert sosul si am amestecat in el pana s-a ingrosat putin. L-am luat de pe foc si dupa ce s-a racit (5 minute), am pus peste el merele si galbenusurile. Le-am pasat cu blenderul.

Albusurile le-am batut cu mixerul pana s-au intarit si apoi am adaugat o lingura de zahar pudra. Le-am mai batut pana inca 3-4 minute.
Am adaugat incet albusurile peste piureul de mere si apoi am varsat compozitia in vasele ramekin (4 vase) unse cu unt.

Le-am lasat in cuptor 45 de minute (la foc mic spre mediu) pana cand s-au rumenit. Le-am scos si le-am racit bine. Am pus cate o lingura de gem in fiecare vas si apoi am ornat cu frisca lichida batuta (5-7 minute).

Sufleurile acestea au fost delicioase si ‘light’, perfecte pentru un desert nocturn :P.

sufleu de mere

Save

Articole asemanatoare:

  • Prăjitură franțuzească cu merePrăjitură franțuzească cu mere
  • Salată cu morcovi, mere și dressing de tahiniSalată cu morcovi, mere și dressing de tahini
  • Sufleu de cartofi cu broccoliSufleu de cartofi cu broccoli
  • Sufleu de broccoli cu branzaSufleu de broccoli cu branza

Filed Under: retete Tagged With: mere, sufleu

Previous Post: « Rata cu portocale
Next Post: Chocolate chip cookies »

Reader Interactions

Comments

  1. Aurica says

    15/12/2013 at 4:42 pm

    greu de facut dar pe atat de delicios si gustos, arata bine si sper sa imi iasa si mie la fel, ar fi prima data 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prăjitură franțuzească cu mere

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·