Pentru cina de 8 martie am ales un desert simplu, in functie de ingredientele pe care le aveam prin casa, un sufleu de mere cu gem de caise. In plus, vroiam sa folosesc din nou vasele ramekin pentru ca-mi place mult ideea de a manca desertul dintr-un castronel individual :).
Ingrediente:
3 mere medii
5 linguri gem de caise
o lingurita de coaja de lamaie si portocala
2 linguri de zahar brun
50 ml apa
2 linguri de unt
o lingura de faina
200 ml lapte
3 oua (galbenusurile separate de albusuri)
frisca lichida
Am curatat merele si le-am taiat in bucati. Le-am pus intr-o tigaie cu o lingura de gem, apa, coaja de lamaie si portocala si zaharul. Le-am lasat sa se coaca in jur de 15 minute, cu un capac deasupra (am amestecat in ele cam de 4-5 ori). Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca.
Intr-o alta oala mica am topit untul si am pus peste el faina. Dupa ce le-am amestecat foarte bine, am adaugat treptat laptele. Am fiert sosul si am amestecat in el pana s-a ingrosat putin. L-am luat de pe foc si dupa ce s-a racit (5 minute), am pus peste el merele si galbenusurile. Le-am pasat cu blenderul.
Albusurile le-am batut cu mixerul pana s-au intarit si apoi am adaugat o lingura de zahar pudra. Le-am mai batut pana inca 3-4 minute.
Am adaugat incet albusurile peste piureul de mere si apoi am varsat compozitia in vasele ramekin (4 vase) unse cu unt.
Le-am lasat in cuptor 45 de minute (la foc mic spre mediu) pana cand s-au rumenit. Le-am scos si le-am racit bine. Am pus cate o lingura de gem in fiecare vas si apoi am ornat cu frisca lichida batuta (5-7 minute).
Sufleurile acestea au fost delicioase si ‘light’, perfecte pentru un desert nocturn :P.
Aurica says
greu de facut dar pe atat de delicios si gustos, arata bine si sper sa imi iasa si mie la fel, ar fi prima data 😀