• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rata cu portocale

08/03/2011 By Andreea 6 Comments

Foarte complicat n-a fost. Am luat o rata deja curatata, am intepat-o cu un cutit pe toate partile, am masat-o cu sare si am umplut-o cu sferturi de portocale si cimbru.
Am legat apoi rata cu sfoara si am bagat-o la cuptor (foc mediu) o ora jumate pe o tava cu gratar si cu apa dedesubt (ca sa nu se topeasca grasimea direct in tava si sa faca fum si miros de ars). Am uns-o de 3 ori in timpul asta cu sos.

Sosul l-am facut din sucul de la o portocala si jumatate de lamaie cu 3 linguri de miere si o lingura de sos chili . L-am fiert cam 10 minute.

Rezultatul a aratat spectaculos:

Daaar…a fost chinuitor sa o tai. Vreo 15 minute, doua persoane si un mega-cutit nu au folosit la nimic….pana la urma am rupt-o cu mana :|. Carnea a avut gust bun, s-a asemanat cu cea de vita, dar oricum a fost destul de tare :(.
Nu stiu daca asa sunt toate ratele, sau daca am avut eu parte de una mai incapatanata, dar nu as recomanda aceasta friptura daca nu aveti o rata garantat frageda :D.
Cina a fost salvata de garnitura de fasole pastai cu rosii si usturoi si de sufleul minunat de mere cu gem de caise. Dar despre acestea, intr-un post viitor :).

Articole asemanatoare:

  • Piept de rata cu miere si pastai verzi cu alune de padurePiept de rata cu miere si pastai verzi cu alune de padure
  • Prajitura cu migdale si sirop de portocale rosiiPrajitura cu migdale si sirop de portocale rosii
  • Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orezMic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez
  • Paine naan cu unt, usturoi si patrunjelPaine naan cu unt, usturoi si patrunjel

Filed Under: fel principal Tagged With: portocale, rata

Previous Post: « Usturoi cu rozmarin in ulei de masline
Next Post: Sufleu de mere cu gem de caise »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonymous says

    12/03/2011 at 9:09 pm

    pot sa iti vand eu niste tips-uri. Rata trebuie sa fie “degresata” adica sa te asiguri ca nu mai ramane nici o urma de grasime din ea -dureaza dar merita. Apoi trebuie sa nu existe soc termic : adica sa o pui rece intr-un cuptor incins, brusc si nu in ultimul rand e important sa se lase la foc ffff mic si pe o perioada indelungata ( cam 15 ora pentru 2 kg de pasare). Denis

    Reply
  2. Anonymous says

    12/03/2011 at 9:10 pm

    pardon 1,5 ore nu 15 ore 😛

    Reply
  3. Andreea says

    12/03/2011 at 9:17 pm

    citisem si eu pe net despre degresare, insa rata mea era curatata deja si chiar nu mai avea nici o bucatica de grasime…avea si pieptul deja despicat si varful aripilor taiat. nu stiam de socul termic, dar la cuptor cred ca a stat destul.nu cred ca avea mai mult de 2 kg.din cate am inteles, era o rata leseasca si poate astea sunt un pic diferite.oricum, mai am una pe care planuiesc sa o abordez altfel :).multumesc mult pt sfaturi 🙂

    Reply
  4. Anonymous says

    10/06/2011 at 2:20 pm

    Andreea, ca sa iti iasa frageda rata(gasca, cocosul), lasa-le o noapte la marinat cu vin si alte ingrediente(usturoi daca vrei, ulei de masline, piper, sare) si cand le bagi la cuptor ai grija mereu sa le stropesti cu sosul din tava si sa le intorci cand pe o parte cand pe alta, se vor fragezi mai repede. Eu asa gatesc orataniile din gospodarie 😀
    Te pup!

    Reply
  5. Anonymous says

    10/06/2011 at 2:21 pm

    nu m-am semnat, Paula

    Reply
  6. Andreea says

    15/06/2011 at 3:18 pm

    merci mult de sfaturi, Paula,dar nu cred ca o sa mai gatesc prea curand rata :).mai ales ca nu prea mai mananc carne :).
    dar de uns am uns si eu monstruletul cat a stat la cuptor de l-am inecat :D.eu tot cred ca rata aia a fost mai tare decat o rata obisnuita. pe a doua am fiert-o bine bine si tot nu s-a fragezit 🙁

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Sorbet de rubarba si capsuni

Tarta cu migdale si fructe de padure

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·