• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

La cererea cititorilor: pizza cu faina de porumb

17/03/2011 By Andreea 2 Comments

Acum doua zile pe vremea asta, ieseam de la sala cu o deosebita pofta de pizza. Si, desi cele 300 de calorii consumate pe banda de alergat ii erau dedicate feliei de tort de morcovi, am ‘facut o aroganta’ si am pregatit o pizza nocturna :P.
In plus, aveam pe lista o cerere din partea cititorilor pentru o reteta de pizza cu faina de porumb, asa ca am scos de prin dulap:

320 faina alba 650
130 faina porumb (malai)
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar brun
2 linguri ulei masline
si de la robinet, 130 ml apa calda 🙂
Mai intai am pus intr-o cana gradata drojdia, zaharul si cateva picaturi de apa, le-am amestecat bine si am turnat peste ele uleiul si restul de apa (pana la 150 ml). Am lasat acest lichid la ‘crescut’ cam 15 minute….si a crescut de a dat pe afara :).

Intr-un castron am pus fainurile si am turnat incet lichidul peste ele. Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, care nu se lipea de maini. L-am lasat la crescut cam 45 de minute, acoperit cu un servet de bumbac, in bucataria incalzita.

Pe o masa pe care am pus niste faina de porumb, am intins apoi aluatul cu sucitorul intr-o forma rotunda si l-am pus intr-o tava (pe care n-am uns-o cu nimic).
L-am mai lasat sa creasca in jur de 15 minute, cat am preparat sosul din:
200 ml suc de rosii
o lingura de ulei de masline
o lingura de oregano
o lingura de busuioc
un varf de lingura de rozmarin
sare
N-am facut nimic altceva decat sa le amestec :).

Am pregatit pentru topping ce aveam prin frigider: niste capere, cateva masline curatate de samburi, cascaval ras si un carnat proaspat pe care l-am taiat in feliute subtiri si l-am prajit usor timp de 3 minute inainte sa-l pun pe pizza.
Am uns aluatul din tava cu sos, dupa aceea am imprastiat cascavalul si apoi restul ingredientelor.
Am lasat tava in cuptor la foc mediu cam 25 de minute pana cand pizza s-a desprins usor de tava si a aluatul s-a rumenit.

Aluatul a fost ceva mai consistent decat cel obisnuit (fara faina de porumb) si mai crocant, iar mie mi-a placut mult :). Atat de mult incat am mancat doua felii la 12 noaptea :P.
Timp: 1 ora jumate
Portii: 8
Costuri: aprox 12 ron

 

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: italian, malai, pizza

Previous Post: « Carrot cake (tort de morcovi)
Next Post: Oua posate cu sos de mustar »

Reader Interactions

Comments

  1. Adri says

    13/04/2019 at 10:09 am

    Imi place foarte mult ideea, abia astept sa o testez!

    Reply
    • Andreea says

      15/04/2019 at 7:10 pm

      E foarte veche reteta, nici nu mai stiu cum iese :P. Sa imi spui daca iti place :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prăjitură Tosca

Cheesecake raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·