Acum doua zile pe vremea asta, ieseam de la sala cu o deosebita pofta de pizza. Si, desi cele 300 de calorii consumate pe banda de alergat ii erau dedicate feliei de tort de morcovi, am ‘facut o aroganta’ si am pregatit o pizza nocturna :P.
In plus, aveam pe lista o cerere din partea cititorilor pentru o reteta de pizza cu faina de porumb, asa ca am scos de prin dulap:
320 faina alba 650
130 faina porumb (malai)
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar brun
2 linguri ulei masline
si de la robinet, 130 ml apa calda 🙂
Mai intai am pus intr-o cana gradata drojdia, zaharul si cateva picaturi de apa, le-am amestecat bine si am turnat peste ele uleiul si restul de apa (pana la 150 ml). Am lasat acest lichid la ‘crescut’ cam 15 minute….si a crescut de a dat pe afara :).
Intr-un castron am pus fainurile si am turnat incet lichidul peste ele. Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, care nu se lipea de maini. L-am lasat la crescut cam 45 de minute, acoperit cu un servet de bumbac, in bucataria incalzita.
Pe o masa pe care am pus niste faina de porumb, am intins apoi aluatul cu sucitorul intr-o forma rotunda si l-am pus intr-o tava (pe care n-am uns-o cu nimic).
L-am mai lasat sa creasca in jur de 15 minute, cat am preparat sosul din:
200 ml suc de rosii
o lingura de ulei de masline
o lingura de oregano
o lingura de busuioc
un varf de lingura de rozmarin
sare
N-am facut nimic altceva decat sa le amestec :).
Am pregatit pentru topping ce aveam prin frigider: niste capere, cateva masline curatate de samburi, cascaval ras si un carnat proaspat pe care l-am taiat in feliute subtiri si l-am prajit usor timp de 3 minute inainte sa-l pun pe pizza.
Am uns aluatul din tava cu sos, dupa aceea am imprastiat cascavalul si apoi restul ingredientelor.
Am lasat tava in cuptor la foc mediu cam 25 de minute pana cand pizza s-a desprins usor de tava si a aluatul s-a rumenit.
Aluatul a fost ceva mai consistent decat cel obisnuit (fara faina de porumb) si mai crocant, iar mie mi-a placut mult :). Atat de mult incat am mancat doua felii la 12 noaptea :P.
Timp: 1 ora jumate
Portii: 8
Costuri: aprox 12 ron
Adri says
Imi place foarte mult ideea, abia astept sa o testez!
Andreea says
E foarte veche reteta, nici nu mai stiu cum iese :P. Sa imi spui daca iti place :).