• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

La piata

20/03/2011 By Andreea 3 Comments

   Ieri am facut cumparaturile la piata. Ma hotarasem sa cumpar lapte la dozator si am zis sa merg pana la Piata Obor sa cumpar si alte fructe si legume. Nimic deosebit…Niste salata, rosii, conopida, fructe. Totusi, creierul meu s-a blocat cand am aflat cat costa o legatura (3 fire) de leustean….3 lei! Dupa ce m-am mai plimbat de inca 2 ori prin piata si am observat ca asta era pretul la fiecare din cele 3 tarabe la care se gasea aceasta verdeata, am acceptat informatia si am cumparat 3 fire de leustean. Ma gandeam ca asta ar insemna cam 300 ron un kg de leustean! Oare se importa?
   In mijlocul pietei am gasit 2 dozatoare de lapte, unde am asteptat cam 10 minute la coada :). Dar a fost cel putin amuzant sa asist la o cearta tipica in care o doamna era nemultumita de modalitatea altei doamne de a folosi aparatul ;)).
   Laptele trebuie fiert dar merita asteptarea si chiar plimbarea. Costa 3 lei litrul dar are gust de lapte de tara si il prefer fata de laptele pe care l-as gasi la tarani in piata (experiente neplacute…).
Exista mai multe dozatoare in Bucuresti si mai mult informatii gasiti pe http://www.fermadelapte.ro/ .

   Tot in zona Obor, dar in Complexul Bucur Obor am gasit paine facuta pe vatra (paine de Covasna). Eu am luat o paine neagra (3.5 ron-700 gr) si una cu faina de secara (5.5 ron-1kg). Ambele sunt foarte inchise la culoare, dense, gustoase si din cate am inteles, rezista si o saptamana. Mai important e ca ingredientele sunt doar faina, drojdie, apa si sare. La magazin puteti ajunge mergand in dreapta cum va uitati la McDonald’s si apoi pe stanga, la aproximativ 100m veti vedea un panou pe care scrie ‘Paine traditionala Covasna’.

   Apoi am mers la Piata Matache, unde citisem pe blogculinar ca pot gasi multe condimente pe care nu le-am vazut in magazine.

   Am cumparat , in ordine si in sensul acelor de ceasornic: merisoare confiate (200gr), cardamom (50 gr), piper rosu (100 gr), fulgi de ceapa (100 gr), mix de piper alb, verde, negru si rosu macinat (50 gr), stelute de anason (50 gr) si 100 gr de seminte de cedru pe care nu le-am fotografiat (seamana si la aspect si la gust cu semintele de pin). Condimentele au fost 20 ron, merisoarele 7 ron iar semintele de cedru 16 ron.

   In final, am fost la Piata Veteranilor si am luat de la tanti Lenuta 🙂 (produse de la Sibiu) branza de burduf, telemea de capra, smantana si muschi de porc afumat.

   M-a cam pus pe ganduri documentarul despre hrana sanatoasa si desi stiu ca nu o sa pot renunta de tot la cumparaturile din supermarket, voi face tot posibilul sa apelez si la surse alternative de hrana mai putin procesata si ‘ameliorata’.

Articole asemanatoare:

  • Trufe raw de canepaTrufe raw de canepa
  • Chiftele cu pesto in sos de rosiiChiftele cu pesto in sos de rosii
  • Batoane vegane cu ciocolata si arahideBatoane vegane cu ciocolata si arahide
  • Mancare de quinoa cu ciuperciMancare de quinoa cu ciuperci

Filed Under: news

Previous Post: « Oua posate cu sos de mustar
Next Post: Sufleu cu si in lamaie »

Reader Interactions

Comments

  1. Ana says

    15/08/2011 at 3:19 pm

    de la Obor la Matache si apoi la Veteranilor? Cu RATB? probabil cu masina personala,caci altfel ai avut ceva de alergat.
    Si eu as vrea sa merg la Matache dar nu stiu ce tramvai sau masina ar trebui sa iau de la Afi, sa zicem. 🙂 Frumasa poza cu condimentele

    Reply
  2. Andreea says

    17/08/2011 at 7:36 pm

    da, am mers cu masina :).
    de la Afi (facultatea de electronica) poti merge cu 336 sau 61 pana la eroilor, iar eu, de acolo am mers pe jos.am facut cam 20 de minute.
    sau, mergi cu 62 pana la gara de nord si e si mai aproape.nu stiu sa iti explic exact ca ma deruteaza stradutele alea, dar daca te uiti inainte pe o harta si intrebi pe cineva, odata ajunsa la gara, sigur ajungi :).
    condimente, seminte si nuci am mai gasit si la pta crangasi, la etajul 1, poate ti se pare mai aproape 🙂

    Reply
  3. Ana says

    18/08/2011 at 4:38 am

    multumesc mult de tot 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Desert de weekend

Salam de biscuiti cu ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Frittata cu legume si feta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·