• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Spaghetti cu chiftelute de curcan

29/04/2012 By Andreea Leave a Comment

Desi fac multe planuri de meniu si gasesc des retete pe care vreau sa le incerc, cand ajung la cumparaturi fara o lista clara, raman in pana de idei. Si ma uit printre rafturi zeci de minute pana cand pun mana pe ceva de care sa fiu multumita. Intr-una din zilele cand eram la cumparaturi, m-am nimerit printre vitrinele frigorifice cu carne tocata. Se intampla foarte rar lucrul asta si primul instinct a fost sa ma indepartez rapid. Dar am zarit cu coada ochiului niste carne tocata de curcan, care arata chiar bine. Si mi-am zis ca n-ar fi rau sa incerc niste spaghetti cu chiftelute de curcan si sos de rosii.

Am folosit:

450 grame carne tocata de curcan
un ou
70 ml lapte
50 grame miez de paine maruntit
50 de grame de parmezan ras marunt
o legatura de patrunjel taiat
o ceapa mica taiata fin
3 catei de usturoi maruntiti
3 linguri de ulei de masline
un borcan de 800 gr de sos de rosii facut in casa (puteti folosi si cumparat)
o lingurita de oregano uscat
o lingurita de cimbru uscat
cateva frunze de busuioc proaspat
400 grame de spaghetti
sare
piper

La foc mediu, am incalzit uleiul intr-o cratita si am calit cam 2 minute usturoiul (amestecand mereu), apoi am adaugat sosul de rosii, oregano, cimbrul, busuiocul, sare si piper. Le-am lasat la fiert cam 20 de minute, timp in care am pregatit chiftelele.
Am batut bine oul cu laptele, putina sare, piper si am adaugat ceapa, miezul de paine, parmezanul si patrunjelul. Am adaugat carnea si am amestecat bine. Apoi, cu mainile umede, am format chiftelele. Cam cat de mici am avut rabdare. Deci nu foarte mici :).
Le-am aruncat in sos si le-am fiert cam 15 minute. Am scos una sa verific daca s-a facut si asa mi-am dat seama cand sa opresc focul.
Separat, am fiert pastele conform timpului necesar recizat pe pachet. Le-am asezat in farfurie, apoi am asezat cateva chiftele si sos, le-am mai adaugat un topping de parmezan si busuioc si au fost foarte gustoase.

spaghetti-cu-chiftelute-de-curcan

Am repetat schema intr-o caserola si am pus si la pachet pentru pranzul de la birou. Cand iau paste la birou, intotdeauna le fierb dimineata si nu bag niciodata caserola la frigider. In felul asta nu se intaresc si sunt aproape ca proaspat facute.

Save

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: curcan, italian, la pachet

Previous Post: « Electrolux ma invita la cina regala – sufleu de creveti
Next Post: Micul dejun perfect in Glamour »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chocolate crinkles

Biscotti cu ciocolata si cafea (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·