Din cand in cand mi se face pofta de cartofi dulci. Nu stiu exact de ce, pentru ca nu toate experientele cu ei au fost placute.
O singura data am nimerit exact modalitatea de preparare si condimentele pentru a-i scapa de dulceata care mie mi se pare cam exagerata.
E cam la fel ca dovleacul copt. Ceva parca nu se potriveste in combinatie cu mancarea sarata. Dar, la fel ca in cazul dovleacului, insist sa gasesc o varianta care sa imi placa.
De data asta am cumparat un cartof pentru care nu aveam un plan anume, insa, am gasit o reteta care arata tare bine: paste cu cartof dulce si ricotta. Nu am respectat intocmai reteta, ci doar aceste ingrediente principale.
spaghetti integrale pentru doua portii
jumatate de cartof dulce (aprox. 200 gr)
o cutie de ricotta
o lingurita de mustar
o lingurita de hrean in otet
3 linguri de ulei de masline
busuioc
sare
piper
Din nou, am pregatit reteta asta intr-o dimineata, inainte de a pleca la birou, deci e o dovada ca o puteti pregati intr-un timp foarte scurt.
In primul rand, am pus apa cu sare la fiert intr-o oala mai mare (pentru paste).
Am taiat cartoful in jumate si l-am curatat. L-am taiat in cuburi mici si l-am pus intr-un vas de sticla, cu doua linguri de ulei de masline, sare si piper am bagat vasul la cuptor.
Am amestecat bine ricotta cu mustarul, hreanul, uleiul, sarea si piperul, direct in cutia in care am cumparat branza, ca sa nu mai murdaresc alt castron :).
Apoi am pus pastele la fiert timp de 8 minute.
Intre timp, bucatile de cartof s-au copt si le-am scos din cuptor (trebuie sa poata fi patrunse usor cu furculita).
In final, am asezat in caserola cele 3 ingrediente, am mai rupt si cateva frunze de busuioc pe deasupra si a fost gata pranzul. Ca sa nu se usuce prea tare pastele, le-am lasat in putina apa in care au fiert
Trebuie sa recunosc ca in varianta asta din nou mi s-au parut prea dulci cartofii :(. Am pus peste ei zeama de lamaie si sare ca sa pot termina de mancat. Insa data viitoare, o sa-i pregatesc din nou in varianta care m-a impresionat cel mai mult.
Daca nici voi nu va impacati cu gustul dulceag al cartofilor dulci, puteti folosi dovlecei, ciuperci, vinete, broccoli sau orice alte legume preferati.
Ana says
Arata superb, si sunt convinsa ca e si sunt si foarte bune spaghetele tale. Tot sambata am transformat si eu un cartof dulce, intr-o supa cu curry si lapte de cocos 🙂