Dupa risotto-ul cu galbiori facut acum ceva timp, am ramas cu vreo doua portii in plus. Pentru ca dupa ce se raceste, risotto-ul nu mai are acelasi farmec, am facut cateva chiftelute de risotto, mai exact, risotto cakes, asa cum imi propusesem eu de mai demult.
Au fost muuult mai usoare de facut decat mi-am imaginat si ne-au placut mult mai mult decat risotto-ul in sine.
Eu am folosit cam 300 gr de risotto cu galbiori, dar puteti folosi orice tip de risotto.
Am mai avut nevoie de:
jumatate de cana de pesmet
1 ou
20 gr cascaval de capra, taiat in cubulete
2 linguri ulei de masline
Intr-un castron am pus risotto-ul rece, peste care am spart oul si am turnat jumatate din cantitatea de pesmet. Am framantat putin compozitia si apoi, cu mainile curate, am format in jur de 6 bile. In mijlocul lor am pus cate un cub de cascaval si apoi le-am aplatizat in forma unei chiftele.
Le-am trecut pe toate prin pesmet si apoi le-am prajit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline, timp de 4 minute pe fiecare parte.
Am asezat langa ele o salata lejera, care s-a potrivit numai bine.
Cascavalul topit din mijloc si crusta crocanta au fost pur si simplu perfecte, aceste chiftelute de risotto, depasindu-mi asteptarile. Daca ramaneti vreodata cu risotto in plus, trebuie sa le incercati si voi. De fapt, mai bine faceti una, doua portii in plus ca sa va asigurati ca incercati si chiftelutele.
Gloria says
Adica arancini, in varianta originala cu mozzarella
Andreea says
Da, cam asa ceva, doar ca au forma de chiftelute si nu de mingiute (aka portocale
) ca arancini :). In rest, cam aceleasi ingrediente.