• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Piept de rata cu miere si pastai verzi cu alune de padure

29/08/2011 By Andreea 2 Comments

   Dupa ce am vazut primele doua sezoane din Masterchef US, am zis sa vad si eu pentru ce e atat de renumit Gordon Ramsay :). Si pe langa retetele scrise, am gasit si cateva filmulete pe YouTube cu el in actiune. Si cateva din ele m-au lasat cu gura cascata :P. Are intr-adevar niste tehnici deosebite si se misca atat de repede incat iti da impresia ca e foarte simplu ce face el :). Asa ca am incercat si eu vreo cinci retete de-ale lui weekendul trecut.
   Am inceput sambata cu un piept de rata. Am avut un piept micut, fara grasimea aceea specifica ratei, pe care l-am folosit cu tot cu piele.

   L-am crestat pe partea cu piele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Am prajit carnea cam 5 minute pe fiecare parte dupa care am turnat peste ea doua linguri de miere si vreo doua-trei de sos de soia. Am lasat sa se glazureze pieptul cam 3-4 minute. L-am scos din tigaie si dupa ce s-a racit putin, l-am taiat felii.
   Pentru garnitura am pus in apa fiarta 200 de grame de pastai ‘fideluta’ si le-am lasat doar 3 minute, cat sa ramana crocante. Fasolea se curata de capete inainte de a fi pusa la fiert.
   Am prajit cam o mana de alune de padure (fara ulei), le-am maruntit si le-am amestecat cu pastaile, ulei de masline, otet balsamic si sare.
   Puteti vedea modul de peparare aici.

    Rata a fost foarte gustoasa si chiar frageda iar pastaile au fost delicioase.
    Honey roast duck with hazelnut green bean salad, done! 😀

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: pastai, rata

Previous Post: « Weekend la mare
Next Post: O cina speciala »

Reader Interactions

Comments

  1. Antonina says

    30/08/2011 at 7:36 pm

    O da!! o combinatie pe care o ingragesc maxim.. pe langa rata umpluta cu struguri.. Super arata!

    Reply
  2. Zazuza's Gulaschsuppe says

    01/09/2011 at 5:12 pm

    ce rafinat, ce imbietor!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de orez cu smochine

Budinca de gris

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·