Frittata cu legume si feta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr broccoli
  • 8 oua
  • 50 ml lapte
  • 100 gr spanac
  • o ceapa verde
  • 50-70 gr feta
  • o lingura de ulei de masline
  • mix de ierburi uscate: busuioc, cimbru, rozmarin
  • sare, piper
Preparare
  1. Dovlecelul se taie in cuburi mici, ardeiul se taie in felii, iar broccoli se desface in buchete mai mici (tulpina, dacă nu e atoasa, se taie si ea în cuburi).
  2. Dovlecelul si ardeiul se caleste in uleiul de masline timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga sare si ½ lingurita de mix de ierburi.
  3. Broccoli se opareste timp de 5 minute, pana cand tulpina poate fi usor patrunsa de o furculita.
  4. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  5. Legumele gatite se asaza intr-o tava de 28 cm.
  6. Se bat ouale cu laptele, sare si piper se adauga in ele spanacul tocat grosier si ceapa tocata marunt.
  7. Amestecul de oua se toarna in tava, peste legume. Pe deasupra se presara feta.
  8. Frittata se coace timp de 35 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/06/frittata-cu-legume-si-feta.html