Dorada la gratar nu broccoli nu e chiar o reteta, e mai mult o idee de ce sa mai punem la pachet pentru pranz.
V-am mai povestit ca eu ma trezesc dimineata cu vreo ora jumate inainte sa plec la birou si pregatesc ceva de luat in caserola. Imi place sa am in fiecare zi mancare proaspata si diversificata. Si imi reuseste aproape in fiecare zi :).
Saptamana trecuta am luat o dorada mai mare de la Metro pe care am curatat-o de solzi si organe interne si am filetat-o ca aici. Apoi am taiat fiecare bucata de file in patru, le-am uns pe toate cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare si piper. Am incins gratarul si am asezat pestele mai intai cu pielea in jos. Dupa aproximativ 5 minute l-am intors si l-am lasat tot atata timp pe partea cealalta.
Cu o seara inainte taiasem si spalasem cateva buchetele de broccoli pe care a doua zi le-am pus intr-un castron Yena, le-am stropit cu ulei de masline, am presarat putina sare si un pic de piper si le-am bagat in cuptorul incalzit la 180 de grade. Castronul l-am acoperit in prima faza cu un capac si dupa vreo 15 minute, am luat capacul si am mai lasat broccoli-ul sa se coaca inca 5 minute. Trebuie sa stea la cuptor pana cand e destul de moale incat sa fie patruns cu furculita. Mie mi se pare delicios :).
Totul in aproximativ 30 de minute, in care am inclus si curatarea pestelui. Decent, nu? Cam atat dureaza pregatirea pranzului din timpul saptamanii si chiar daca ma trezesc mai devreme, mi se pare mult mai important sa ma bucur de o masa gustoasa si proaspata in fiecare zi.
Andi says
Saru’mana pentru idee! Asta-i genul de preparate pe care-mi place sa le gatesc seara, dupa o zi de munca 🙂
Mihai says
Uite aici cum poti reduce considerabil timpul pentru gatit broccoli: http://www.thekitchn.com/how-to-steam-broccoli-in-the-m-47176
Andreea says
Andi, ma bucur ca ti-a placut :).
Mihai, e o idee buna si rapida, dar eu nu-s foarte prietena cu microundele, il folosesc doar cand e chiar necesar sa incalzesc ceva rapid. Si oricum, nu ma grabesc foarte tare sa gatesc broccoli-ul, pentru ca oricum restul mancarii mai dureaza :). Aaa..si de multe ori il mancanc crud, deci economisesc si mai mult timp :)).