• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supa crema de usturoi

09/04/2011 By Andreea 4 Comments

   Planuiam de ceva timp sa fac supa asta, dar acum ca poate lua si rolul de medicament, m-am apucat si am curatat mult mult usturoi care-mi va lua raceala cu mana :D.

  
Am folosit
2 capatani de usturoi (aproximativ 35 de catei curatati de coaja)
2 cartofi medii
2 cepe galbene medii
o lingura de ulei de masline
50 ml vin alb
1 l supa (de pui sau de legume, sau se poate folosi doar apa)
o lingurita de zeama de lamaie
sare
piper

   Am amestecat usturoiul, cartofii si cepele taiate in bucati mari cu uleiul, sarea si piperul intr-o oala. Am acoperit oala cu un capac si am bagat-o in cuptor pentru 20 de minute la foc mediu (am mai amestecat legumele de cateva ori in timpul asta).

 Am adaugat si 100 ml de apa si am mai lasat oala in cuptor inca 15 minute dupa care am pus-o pe aragaz, la foc mic si am turnat vinul. Am mai fiert legumele cam 5 minute si apoi le-am lasat cam 30 sa se raceasca putin.

   Le-am mixat cu blenderul intr-un castron mai inalt si apoi am pus piureul intr-o sita deasupra oalei pentru a le pasa mai bine. Cu o lingura, am trecut toata pasta prin sita.

   Am adaugat supa de pui si am amestecat bine pana s-a omogenizat. Am mai fiert supa cam 10 minute.
   Intre timp am prajit cateva feliute de bagheta la cuptor pe care le-am pus direct in castronul cu supa. 

   Aceasta supa crema este foarte fina si aromata. E usor iute dar nu are gust de usturoi proaspat, deci nu trebuie sa va faceti griji ca nu o puteti manca inainte de a iesi in oras :).

Timp: o ora jumatate
Portii: 4
Costuri: 7 ron

Articole asemanatoare:

  • Supa de 3 x rosieSupa de 3 x rosie
  • O supa si o invitatie :)O supa si o invitatie 🙂
  • Supa crema de praz si cartofi noiSupa crema de praz si cartofi noi
  • TabboulehTabbouleh

Filed Under: aperitive, post, vegetarian Tagged With: supa

Previous Post: « Salata de spanac cu branza si nuci
Next Post: Tagliatelle de casa cu sos alb si sparanghel »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    11/04/2011 at 7:18 am

    Am mancat asa ceva la un restaurant de prin Bucuresti si avea un gust perfect. Cred ca ma apuc si eu in curand de o zuppa

    Sa incerci sa coci putin usturoiul inainte sa-l pasezi. Are o aroma geniala.

    Reply
  2. Andreea says

    11/04/2011 at 9:28 am

    🙂 pai a fost copt impreuna cu ceapa si cartofii.nu le-am fiert…doar la sfarsit, dupa ce-am pus supa de pui, am dat totul in clocot.

    Reply
  3. Bogdan says

    11/04/2011 at 9:46 am

    Copt in coaja voiam sa spun. La sfarsit se face o pasta super aromata 🙂

    Reply
  4. Andreea says

    11/04/2011 at 9:50 am

    🙂 da, stiu cum iese pt ca am facut pentru o salata de vinete.
    initial asa trebuia sa fac si pt supa asta, dar m-am gandit ca-i mai bine sa-l curat pt ca dupa ce sta la copt cu apa, se amesteca cu celelalte legume si e mai greu sa-l aleg si sa-l curat de coaja. o sa incerc data viitoare cand racesc :).
    cea mai tare chestie a fost ca in combinatie cu cativa catei de usturoi proaspat, chiar m-a vindecat 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Petrecere cu ciocolata

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rosti cu praz si oua prajite

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

focaccia cu struguri

Focaccia cu struguri (schiacciata all’uva)

feta la cuptor

Feta la cuptor

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)

Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2019 · Taste Bazaar ·