• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tocana marocana (de post)

18/03/2012 By Andreea 2 Comments

Tocana marocana este una din retetele care mi-a ramas in cap mult timp dupa ce am vazut-o pe site-ul Marthei Stewart. Nu imi explic foarte bine de ce, dar probabil m-a incantat combinatia de ingrediente. Multe legume si condimente speciale. Am tot tinut sa o prepar, iar cand am pus mana pe o bucata de dovleac, am trecut la treaba.

tocana-marocana-de-post
Am avut nevoie de:

doua linguri de ulei de masline
o ceapa rosie mare
doua lingurite de chimion
o lingurita de scortisoara macinata
o lingurita de coriandru macinat (n-am gasit si am zdrobit cateva bobite)
jumatate de lingurita de piper cayenne
doi morcovi mari taiati rondele
un cartof curatat si taiat bucati
200 de grame de dovleac
o cutie de rosii conservate
3 cani (o cana = 250 ml) de supa clara de legume (doar zeama) sau puteti folosi doar apa
o vanata taiata in cuburi
o cutie de naut
sare
piper
50 de grame de cous cous (per portie)

Intr-o oala mai mare (cred ca un ceaun ar fi fost perfect, dar n-am avut) se incalzeste uleiul, pe foc mediu spre mare, se adauga ceapa si se caleste cam 5 minute. Amestecati-o, ca sa nu se arda. Adaugati condimentele (chimion, scortisoara, coriandru si cayenne) si mai amestecati-le un minut pana isi elibereaza aromele. Adaugati morcovii, cartofii, dovleacul, sare si piper. Prajiti-le 5 minute, pana cand se rumenesc. Puneti in oala rosiile si supa care trebuie sa acopere in totalitate legumele.Daca nu e suficienta, adaugati apa. Se fierb legumele timp de 20 de minute, neacoperite. Apoi, se adauga si vanata si se mai lasa pe foc inca 20 de minute. Verificati daca toate legumele sunt bine facute si mai adaugati sare si piper cat e necesar.
Nautul se clateste intr-o sita si se adauga in tocana pentru 5 minute, apoi tocana este gata.
Intr-un castron, am pus cous cous-ul cu putina sare si l-am acoperit cu apa fierbinte timp de 5 minute. Trebuie sa folositi apa cat sa acopere la fix cous cous-ul. El va absorbi toata apa si se va umfla. Apoi, il puteti amesteca cu putin ulei de masline.
Optional, puteti pregati gremolata din o legatura de patrunjel tocat, coaja de la o lamaie (curatata bine cu otet si zeama de lamaie), un catel de usturoi ras sau zdrobit, sare si piper. Merge foarte bine in cous cous.

tocana-marocana-de-post-2
Tocana marocana e usor dulceaga si merge perfect cu muraturi. Desi nu arata foarte apetisant, e o mancare foarte satioasa si aromata, cu care va puteti diversifica meniul de post.
Pe farfurie, am asezat si cateva bucati de lime murat dar pe care nu le-am putut manca. Mie mi s-a parut ca aveau miros de detergent de vase, iar coltul pe care am indraznit sa-l gust era extraordinar de acru. Am aruncat tot borcanul…:(.

Save

Filed Under: fel principal, post, vegetarian Tagged With: legume

Previous Post: « Ras asfour de pui
Next Post: Risotto cu midii in vin »

Reader Interactions

Comments

  1. Sisters'Kitchen says

    13/04/2012 at 5:40 pm

    yummy
    Sarbatori Fericite Andreea!

    Reply
  2. Anonymous says

    20/11/2012 at 12:24 am

    buy phentermine phentermine 4 months – phentermine 30 mg extended release

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanță la Londra cu copilul

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata de vanilie cu zmeura

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·