150 gr quinoa fiartă (sau din conservă). Dacă o fierbeți voi, aveți nevoie de aprox. 80 gr de quinoa uscată.
½ ceapă roșie tocată mărunt
2 cepe verzi tocate
2 linguri de pătrunjel tocat
30 gr stafide (sau merișoare) tocate mărunt
50 gr migdale
20 gr semințe floarea soarelui
20 gr semințe de dovleac
100 gr feta (sau brânză de capră)
2 linguri de ulei de măsline
4 linguri de zeamă de lamaie
o lingură de oțet de cidru
sare, piper
Preparare
Dacă folosiți quinoa uscată, mai întâi trebuie sa o puneți la fiert. Quinoa se clătește bine sub jet de apă (pusă într-o sită deasă). Eu o fierb în multicooker, cu aceeași cantitate de apă, 3 minute la High Pressure și 10 minute eliberare automată. Pe plită se fierbe cam 12-15 minute cu capac. Când e gata, se lasă la răcit.
Migdalele se toacă grosier și se pun într-o tigaie împreună cu restul semințelor. Se prajesc în jur de 10 minute, amestecând des, până se rumenesc ușor. Se lasă la răcit într-o farfurie.
Broccoli se fierbe la aburi timp de 7 minute (trebuie să rămână ușor crocant), apoi se lasă la răcit.
Într-un bol încăpător se pun uleiul, zeamă de lămâie, oțetul, sare și piper și se amestecă bine.
Broccoli se taie mărunt și se adaugă în castron.
Peste broccoli se pun quinoa, ceapa roșie, ceapa verde, pătrunjelul, stafidele, amestecul de migdale și semințe și feta mărunțită. Se amestecă bine și se ajustează de sare și zeamă de lămâie dacă e nevoie.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/06/salata-de-broccoli-cu-quinoa.html