Waffles cu maia
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 125 gr făină albă 650
  • o lingură rasă de zahăr (opțional, dar ajută la o ușoară caramelizare, în care că doriți varianta dulce)
  • 260 gr chefir
  • 40 gr unt topit și răcit
  • 50 gr de maia (puteți folosi un discard de maia inactiv sau un rest de maia activă (ajunsă la punctul maxim de fermentare), rămasă după o hrănire)
  • 1 ou
  • 1 gr sare (1/2 linguriță)
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
Preparare
  1. Eu am făcut rețeta in varianta cu fermentare a aluatului cu o seară înainte, dar se pot face și direct, doar lăsați aluatul să se odihnească 10-15 minute înainte de a coace wafele.
  2. Cu o seară înainte, se amestecă într-un bol chefirul cu maiaua și untul topit și răcit.
  3. Se adaugă făina și zahărul și se încorporează. Dacă aluatul e prea gros, se mai adaugă treptat 2-3 linguri de chefir până se obține o consistența de smântână groasă.
  4. Se acoperă castronul cu o folie alimentară sau o cască de duș și se lasă la temperatura camerei timp de o oră, apoi se bagă la frigider peste noapte (aprox. 10-12 ore).
  5. Aluatul se poate lăsa la dospit și la temperatura camerei (la maxim 20) grade până a doua zi dimineață. În varianta aceasta, wafele ies un pic mai acrișoare.
  6. A doua zi se adaugă bicarbonatul și sarea în aluat.
  7. Se bate oul într-un castronel apoi se încorporează ușor în aluat.
  8. Se încinge aparatul de waffles și se prăjesc wafele in jur de 6-7 minute sau până când se rumenesc.
  9. Se servesc cu unt, sirop de arțar, gem sau miere.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/05/waffles-cu-maia.html