Dacă nu aveți quinoa fiartă (se găsește și la conservă, în magazine), începeți prin a fierbe quinoa. Mai întâi, quinoa se pune într-o sită și se clătește foarte bine sub jet de apă.
Eu folosesc o proporție de 1:1 (quinoa: apă) și o fierb în multicooker, sub presiune, 3 minute, las 5 minute aparatul sa elibereze presiunea, apoi eliberez manual presiunea rămasă. Pentru a o fierbe în oală, pe plită, se folosește de obicei o proporție de 1:2 (quinoa: apă), se aduce la punctul de fierbere, apoi se acoperă cu capac și se fierbe in jur de 12 minute la foc mic. Se lasă apoi la răcit.
Migdalele se prăjesc 5-7 minute într-o tigaie fără ulei și după ce se rumenesc se lasă la răcit, apoi se toacă grosier.
Morcovii se rad prin răzătoarea mare și se pun într-un castron.
Curmalele se taie în cuburi mici, pătrunjelul și menta se toacă foarte mărunt. Se pun toate în castron, peste morcovi. Se adaugă quinoa răcită și migdalele.
Într-un borcan mic se pun zeama de lămâie, uleiul, chimionul, sarea și piperul, se infileteaza capacul și se agită bine borcanul. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă bine. Se mai adaugă sare daca e nevoie.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/05/salata-de-morcovi-cu-quinoa.html