Salată de morcovi cu quinoa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 3 morcovi mari
  • 120 gr quinoa fiartă
  • 40 gr migdale
  • 4 curmale (eu am folosit Medjool)
  • 30 gr pătrunjel proaspăt
  • 5-10 gr mentă proaspătă
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • o lingură ulei de măsline
  • ¼ linguriță de chimion
  • sare, piper
Preparare
  1. Dacă nu aveți quinoa fiartă (se găsește și la conservă, în magazine), începeți prin a fierbe quinoa. Mai întâi, quinoa se pune într-o sită și se clătește foarte bine sub jet de apă.
  2. Eu folosesc o proporție de 1:1 (quinoa: apă) și o fierb în multicooker, sub presiune, 3 minute, las 5 minute aparatul sa elibereze presiunea, apoi eliberez manual presiunea rămasă. Pentru a o fierbe în oală, pe plită, se folosește de obicei o proporție de 1:2 (quinoa: apă), se aduce la punctul de fierbere, apoi se acoperă cu capac și se fierbe in jur de 12 minute la foc mic. Se lasă apoi la răcit.
  3. Migdalele se prăjesc 5-7 minute într-o tigaie fără ulei și după ce se rumenesc se lasă la răcit, apoi se toacă grosier.
  4. Morcovii se rad prin răzătoarea mare și se pun într-un castron.
  5. Curmalele se taie în cuburi mici, pătrunjelul și menta se toacă foarte mărunt. Se pun toate în castron, peste morcovi. Se adaugă quinoa răcită și migdalele.
  6. Într-un borcan mic se pun zeama de lămâie, uleiul, chimionul, sarea și piperul, se infileteaza capacul și se agită bine borcanul. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă bine. Se mai adaugă sare daca e nevoie.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/05/salata-de-morcovi-cu-quinoa.html