200 gr cașcaval (puteți folosi și cheddar sau mozzarella pentru pizza)
2 lipii (eu am folosit libaneze)
sare, piper
Preparare
Ceapa se toaca mărunt.
Ciupercile se taie în cuburi mici.
Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, se adaugă ceapa și se călește în jur de 5 minute.
Se adaugă ciupercile, sare, piper, pudra de usturoi și cimbrul și se călesc aproximativ 20 de minute, până când ciupercile se rumenesc și se evaporă aproape tot lichidul.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, căldură sus și jos.
Într-un bol se pun ouăle, smântână, laptele, pătrunjelul, sare și piper și se amestecă bine. Se adaugă ⅔ din cantitatea de cașcaval dat pe răzătoarea mare.
Într-o tavă (eu am folosit una ovală de aprox. 20x25 cm) se pune hârtie de copt și înăuntrul ei se așază cele două lipii, una peste alta, având grijă să uniți cat mai bine marginile, pentru a nu curge umplutura.
Peste lipii se întind ciupercile călite, apoi se toarnă amestecul lichid. Pe deasupra se așază cașcavalul ras rămas.
Se introduce tava în cuptor pentru aprox. 30 de minute, până când suprafața tartei devine rumenă.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/03/quiche-rapid-cu-ciuperci.html