5 ardei kapia (sau 300 gr ardei copți, puteți folosi din cei la borcan, dar să nu fie cu oțet)
40 gr miez de pâine (sau pesmet)
100 gr miez de nucă
2 linguri de sos de rodie
o lingură de zeamă de lămâie
o lingură de concentrat de roșii
½ linguriță de chimion măcinat
o lingură de ulei de măsline
un cățel de usturoi zdrobit
o linguriță de sare fulgi de ardei iute (opțional)
Preparare
Ardeii se coc în cuptor, pe grătar sau în airfryer. Eu i-am ținut în airfryer 20 de minute la 200 de grade, iar la jumătatea timpului i-am întors, până când s-au rumenit bine pe toate părțile.
Se scot ardeii într-un castron acoperit cu un capac și se lasă 10 minute.
Ardeii se decojesc, se curăță de codiță și semințe și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Într-un robot de bucătărie cu lamă S se pune miezul de pâine și se mărunțește.
Se adaugă ardeii, miezul de nucă și restul ingredientelor și se mixează în jur de un minut, până când pasta se omogenizează.
Se transferă într-un bol și se decorează cu miez de nucă, pătrunjel și boabe de rodie.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/02/muhammara.html