Într-un castron se amestecă uleiul, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie și toate condimentele pentru marinadă. Pieptul de pui se taie în bucăți mici, se adaugă în castron, se amestecă bine și se lasă la marinat pentru 30 de minute.
Ardeii se taie bastonașe, se amestecă cu uleiul de măsline și sare și se întind într-o tavă cu hârtie de copt.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
Puiul se întinde și el într-o tavă cu hârtie de copt.
Cele două tăvi se introduc în cuptor (tavă cu pui deasupra, iar cea cu ardei dedesubt) și se lasă la copt timp de 20-30 de minute, până când puiul e bine pătruns.
Castravetele se rade pe răzătoarea mare și apoi se scurge bine de zeamă. Se amestecă cu iaurtul, usturoiul zdrobit, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare.
Lipiile se ung cu tzatziki, se umplu cu ardeii copți, pui și restul topping-urilor.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/02/lipii-grecesti-umplute-cu-pui-ardei-si-tzatziki.html