Lipii grecești umplute cu pui, ardei și tzatziki
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
Pentru pui
  • 500 gr piept de pui
  • o lingură de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • ½ linguriță de chimion
  • o linguriță de boia dulce
  • o linguriță de sare
  • ½ linguriță de turmeric
Pentru ardei
  • 3 ardei kapia (sau 2 ardei grași roșii)
  • o lingură de ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
Pentru tzatziki
  • 200 gr iaurt grecesc
  • ½ linguriță de sare
  • un castravete mediu
  • un cățel de usturoi
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • o linguriță de ulei de măsline
Pentru topping-uri
  • 50 gr feta
  • 20 gr măsline fără sâmburi tocate
  • 1 castravete tăiat cubulețe
  • ½ ceapă roșie
Preparare
  1. Într-un castron se amestecă uleiul, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie și toate condimentele pentru marinadă. Pieptul de pui se taie în bucăți mici, se adaugă în castron, se amestecă bine și se lasă la marinat pentru 30 de minute.
  2. Ardeii se taie bastonașe, se amestecă cu uleiul de măsline și sare și se întind într-o tavă cu hârtie de copt.
  3. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
  4. Puiul se întinde și el într-o tavă cu hârtie de copt.
  5. Cele două tăvi se introduc în cuptor (tavă cu pui deasupra, iar cea cu ardei dedesubt) și se lasă la copt timp de 20-30 de minute, până când puiul e bine pătruns.
  6. Castravetele se rade pe răzătoarea mare și apoi se scurge bine de zeamă. Se amestecă cu iaurtul, usturoiul zdrobit, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare.
  7. Lipiile se ung cu tzatziki, se umplu cu ardeii copți, pui și restul topping-urilor.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/02/lipii-grecesti-umplute-cu-pui-ardei-si-tzatziki.html