Parmezanul se rade pe răzătoarea mică. Mozzarella se scurge de apă și dacă are mult lichid, se absoarbe cat mai mult cu niste prosoape de hârtie. Apoi se rupe în fâșii mici.
Roșii deshidratate se scurg bine de ulei și se taie în bucăți mici.
Usturoiul se zdrobește.
Frunzele de rozmarin se rup de pe crenguță și se toacă mărunt.
Nucile se toacă grosier.
Într-un bol se amestecă ricotta cu parmezanul ras, ¾ din cantitatea de mozzarella, uleiul de măsline, roșiile deshidratate, usturoiul zdrobit, zeama și coaja de lămâie, jumătate din cantitatea de rozmarin, sare și piper.
Se transferă amestecul într-un vas termorezistent adânc.
Pe deasupra se distribuie mozzarella rămasă, apoi se presară miezul de nucă tocat și restul de rozmarin. Se stropește cu puțin ulei de măsline.
Se introduce vasul in cuptorul preîncălzit și se lasă la copt 20-25 de minute, până când se formează o crustă rumenă deasupra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/02/ricotta-dip.html