250 gr de fasole din conservă (mie îmi place să folosesc fasole albă cu bob mare)
un ardei kapia tăiat cubulețe
150 gr de roșii cherry taiate pe jumătate
100 gr de anghinare din conservă
un morcov ras
2 linguri de pătrunjel tocat
2 fire de ceapă verde
10 jumătăți de roșii uscate tăiate mărunt
Pentru dressing
2 linguri de ulei de măsline
3 linguri de oțet balsamic
o lingură de zeamă de lămâie
jumătate de linguriță muștar
o linguriță de miere
jumătate de linguriță de oregano uscat
sare
piper
fulgi de ardei iute (opțional)
Preparare
Pentru dressing se pun într-un borcan toate ingredientele, se închide capacul și se agită bine borcanul, până când ingredientele se omogenizează.
Într-un bol se pune fasolea bine scursă (se poate și clăti cu apă), anghinarea tăiată în bucăți medii, morcovul ras, roșiile cherry tăiate, ardeiul tocat în cubulete, roșiile uscate tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, și ceapa verde tăiată mărunt. Se presară cu puțină sare.
Se adaugă dressing-ul și se amestecă totul.
Opțional, puteți adăuga ton sau sardine din conservă, piept de pui la grătar, somon afumat, tofu sau falafel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/01/salata-cu-fasole-si-rosii-uscate.html