Salată cu fasole și roșii uscate
 
Timp de preparare
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 250 gr de fasole din conservă (mie îmi place să folosesc fasole albă cu bob mare)
  • un ardei kapia tăiat cubulețe
  • 150 gr de roșii cherry taiate pe jumătate
  • 100 gr de anghinare din conservă
  • un morcov ras
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 2 fire de ceapă verde
  • 10 jumătăți de roșii uscate tăiate mărunt
Pentru dressing
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • jumătate de linguriță muștar
  • o linguriță de miere
  • jumătate de linguriță de oregano uscat
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute (opțional)
Preparare
  1. Pentru dressing se pun într-un borcan toate ingredientele, se închide capacul și se agită bine borcanul, până când ingredientele se omogenizează.
  2. Într-un bol se pune fasolea bine scursă (se poate și clăti cu apă), anghinarea tăiată în bucăți medii, morcovul ras, roșiile cherry tăiate, ardeiul tocat în cubulete, roșiile uscate tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, și ceapa verde tăiată mărunt. Se presară cu puțină sare.
  3. Se adaugă dressing-ul și se amestecă totul.
  4. Opțional, puteți adăuga ton sau sardine din conservă, piept de pui la grătar, somon afumat, tofu sau falafel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2025/01/salata-cu-fasole-si-rosii-uscate.html