Tocană de fasole cu ciuperci
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • un morcov
  • 500 gr ciuperci champignon brune
  • o crenguță de rozmarin proaspăt/ o linguriță de rozmarin uscat
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 400 gr roșii tocate la conservă
  • 400 - 500 gr fasole albă din conservă
  • 250 ml de apă (sau supă de legume)
  • o legătură de kale (sau 100 gr de baby spanac)
  • sare, piper
Preparare
  1. Ciupercile se curăță (cu o perie) și se taie felii.
  2. Ceapa se toacă mărunt, morcovul se taie un cuburi mici.
  3. Usturoiul se zdrobește.
  4. Frunzele de rozmarin se toacă mărunt.
  5. Într-o cratiță se toarnă uleiul, se adaugă ceapa și se călește 3-4 minute până se înmoaie.
  6. Se adaugă usturoiul și se mai călesc un minut.
  7. Se adaugă morcovii, rozmarinul și ciupercile și se mai călesc împreună aproximativ 10 minute (amestecând din când în când), până când ciupercile se înmoaie și își reduc volumul.
  8. Se toarnă oțetul balsamic, se amestecă și se lasă 2 minute să se evapore puțin.
  9. Se adaugă roșiile, apa sau supa, fasolea din conservă (scursă) și sare, se amestecă totul și se lasă la fiert pe foc mic spre mediu timp de 10 minute, până când sosul mai scade.
  10. Se adaugă frunzele de kale tocate grosier și se mai fierbe totul 5 minute. Dacă folosiți spanac, fierbeți tocana 15 minute și puneți spanacul la final, imediat înainte de a opri focul.
  11. Dacă doriți, puteți servi tocana cu fâșii de parmezan, împreună cu o felie de pâine proaspătă.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2024/01/tocana-de-fasole-cu-ciuperci.html